Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
ср апр 03, 2019 2:23 pmRumen89 написа:
Котел на IVG се чисти от пред всичко се бута ред по ред и всичко е в пепелника тягата си дърпа финният прах. Грейко като го отворя от горе и всичко лети в въздуха и аз пак трябва да дишам финните частици.
Когато фактите говорят и боговете мълчат:-)
Rumen89 - специалист
ср апр 03, 2019 3:07 pmшоп написа:
Котел на IVG се чисти от пред всичко се бута ред по ред и всичко е в пепелника тягата си дърпа финният прах. Грейко като го отворя от горе и всичко лети в въздуха и аз пак трябва да дишам финните частици.
Продадох моя Виадруса и сега парите съм ги приготвил за новият но все пак исках мнението на специалистите. Но задънена улица......
filmatoplo - майстор
Зависи дали искаш да гориш слънчогледови пелети , ако Не -то горелка грейко не си струва .Котела виж е добър ,новия модел има и улеснения .
ср апр 03, 2019 1:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср апр 03, 2019 12:40 pmRumen89 написа:

Явно хората щом не пишат по форумите значи е добър и не търсят причини.
Хихииии, изкара жилязна логика, ма що в трета тема упорстваш с въпроса си?
Успокоение ли търсиш? Набълбучи ли са?
...Всъщност, не вярвам да е чак толкова лош, колкото стопанина си.
Упорито ципче.
Не търся котел който да се чисти лесно и да е ефективен. Не искам да го тунинговам и да се чудя как да му дигам кпд. Да слагам механизми и чудесии после да ги махам и така нататък. Котел на IVG се чисти от пред всичко се бута ред по ред и всичко е в пепелника тягата си дърпа финният прах. Грейко като го отворя от горе и всичко лети в въздуха и аз пак трябва да дишам финните частици. Не, знам защо реагирате така но ако не сте запознати с този котел по добре да подмине.
Ми ето на, имаш цялата информация. Къф тоя инат, в три теми един и същ въпрос?!!
Освен тва, тряба да ми благодариш, щото та заядах и ей го, стана дискусийка.
Освен горното (последното), секи път забраям, чи муй с магнити панела и ми са смеят в магазина. Май само аз и ти го заглеждаме, ама то туй друга тема.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср апр 03, 2019 3:07 pmшоп написа:
Боговете вероятно са изумени колко лесно се чисти този котел! За целта има 4 вратички - е, малки са, но пък за удобство не са на панти, ами просто трябва лесно да развиеш 6 крилчати гайки, да свалиш вратичките, да ги наредиш като плочки по земята и после със специалната стъргалка, която си си изготвил предварително, почваш да стържеш по вертикални и хоризонтални плоскости. След 18-ия път схващаш, че трябва да почнеш отгоре надолу, щото иначе е безполезно. Не е съвсем неудобно - не гинеколозите им е много по-тясно като правят куретаж. Вярно е, че хоризонталните плочи събират много пепел, но спокойно можеш да разредиш чистенето поне през 3 дни. Понеже конструкцията на топлообменника не е с димогарни тръби, избягваш почистващия механизъм - трябва ти само една стъргалка за да си почистиш котела :wink:

Прикачен файл

IVG.jpg
Бе муцунка направо.
Май в един и същ магазин пазарим, като гледам подредбата.
brassSob - специалист
Това ако нямаше термоманометър щях да го смятам за кофа за гасене на фасове и дребни боклуци.
speka_rs - майстор
То пак може да го смяташ колега, просто ще мериш темепратурата и налягането на фасовете след като си ги огасил. И по това ще си вадиш изводи пушиш ли достатъчно или трябва малко да ги намалиш.
brassSob - специалист
чет апр 04, 2019 12:57 pmspeka_rs написа:
То пак може да го смяташ колега, просто ще мериш темепратурата и налягането на фасовете след като си ги огасил. И по това ще си вадиш изводи пушиш ли достатъчно или трябва малко да ги намалиш.
Не пуша, затова тая талига и за това не върши работа.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: