Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср апр 03, 2019 2:23 pmRumen89 написа:
ср апр 03, 2019 1:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср апр 03, 2019 12:40 pmRumen89 написа:

Явно хората щом не пишат по форумите значи е добър и не търсят причини.
Хихииии, изкара жилязна логика, ма що в трета тема упорстваш с въпроса си?
Успокоение ли търсиш? Набълбучи ли са?
...Всъщност, не вярвам да е чак толкова лош, колкото стопанина си.
Упорито ципче.
Не търся котел който да се чисти лесно и да е ефективен. Не искам да го тунинговам и да се чудя как да му дигам кпд. Да слагам механизми и чудесии после да ги махам и така нататък. Котел на IVG се чисти от пред всичко се бута ред по ред и всичко е в пепелника тягата си дърпа финният прах. Грейко като го отворя от горе и всичко лети в въздуха и аз пак трябва да дишам финните частици. Не, знам защо реагирате така но ако не сте запознати с този котел по добре да подмине.
Ми ето на, имаш цялата информация. Къф тоя инат, в три теми един и същ въпрос?!!
Освен тва, тряба да ми благодариш, щото та заядах и ей го, стана дискусийка.
Освен горното (последното), секи път забраям, чи муй с магнити панела и ми са смеят в магазина. Май само аз и ти го заглеждаме, ама то туй друга тема.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср апр 03, 2019 3:07 pmшоп написа:
ср апр 03, 2019 2:23 pmRumen89 написа:
Котел на IVG се чисти от пред всичко се бута ред по ред и всичко е в пепелника тягата си дърпа финният прах. Грейко като го отворя от горе и всичко лети в въздуха и аз пак трябва да дишам финните частици.
Когато фактите говорят и боговете мълчат:-)
Боговете вероятно са изумени колко лесно се чисти този котел! За целта има 4 вратички - е, малки са, но пък за удобство не са на панти, ами просто трябва лесно да развиеш 6 крилчати гайки, да свалиш вратичките, да ги наредиш като плочки по земята и после със специалната стъргалка, която си си изготвил предварително, почваш да стържеш по вертикални и хоризонтални плоскости. След 18-ия път схващаш, че трябва да почнеш отгоре надолу, щото иначе е безполезно. Не е съвсем неудобно - не гинеколозите им е много по-тясно като правят куретаж. Вярно е, че хоризонталните плочи събират много пепел, но спокойно можеш да разредиш чистенето поне през 3 дни. Понеже конструкцията на топлообменника не е с димогарни тръби, избягваш почистващия механизъм - трябва ти само една стъргалка за да си почистиш котела :wink:

Прикачен файл

IVG.jpg
Бе муцунка направо.
Май в един и същ магазин пазарим, като гледам подредбата.
brassSob - специалист
Това ако нямаше термоманометър щях да го смятам за кофа за гасене на фасове и дребни боклуци.
speka_rs - майстор
То пак може да го смяташ колега, просто ще мериш темепратурата и налягането на фасовете след като си ги огасил. И по това ще си вадиш изводи пушиш ли достатъчно или трябва малко да ги намалиш.
brassSob - специалист
чет апр 04, 2019 12:57 pmspeka_rs написа:
То пак може да го смяташ колега, просто ще мериш темепратурата и налягането на фасовете след като си ги огасил. И по това ще си вадиш изводи пушиш ли достатъчно или трябва малко да ги намалиш.
Не пуша, затова тая талига и за това не върши работа.
gnt69 - майстор
Защо така рязко го отказвате човека, може пък котела да е добър. Като си е наумил да го купи и да даде отзиви макар че няма да има база за сравнение. :partyman:
чет апр 04, 2019 1:44 pmgnt69 написа:
Защо така рязко го отказвате човека, може пък котела да е добър. Като си е наумил да го купи и да даде отзиви макар че няма да има база за сравнение. :partyman:
Лесно ти е на тебе, с лесния котел.
Чистя Бош и му дишам пепеляка. То да е само туй, ами и сичките изброени неща от питащия, дето неще да си ги причинява, та "заглежда" (предполагам рекламира непохватно, ма може и да бъркам)
поредното джилязу, дето тряба да му са слугува.
Що да не е пак такова, ама дето по малко ши му са заиграваш?!!
Ти ко ши кайш?
Rumen89 - специалист
чет апр 04, 2019 2:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет апр 04, 2019 1:44 pmgnt69 написа:
Лесно ти е на тебе, с лесния котел.
Чистя Бош и му дишам пепеляка. То да е само туй, ами и сичките изброени неща от питащия, дето неще да си ги причинява, та "заглежда" (предполагам рекламира непохватно, ма може и да бъркам)
поредното джилязу, дето тряба да му са слугува.
Що да не е пак такова, ама дето по малко ши му са заиграваш?!!
Ти ко ши кайш?
Трифон не рекламирам. Зададох просто няколко пъти въпроса. След като разбрах, че ми искат 1200лв за монтаж на Грейко. При положение, че имам монтиран котел. Трябва да се сложи един трипътен вентил. Тръбите са ми полипропилен имам и разширителния съд и помпа даже два броя.Започнах да търся друго представителство и попаднах и на друг котел. Но като се замисля кой искарва 700 лв за един ден. До сега не съм чул и видял някой да тунингова пелетен котел. И отделно някакви пржини който са 700 лв и на края да се окаже, че трябва да се махнат половината. За мен това са глупости по добре да дам повече пари отколкото да мисля постоянно за котела как да го тунинговам. ТИПИЧНАТА Българщина......
Последна промяна от Rumen89 на чет апр 04, 2019 3:59 pm, променено общо 1 път.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: