пет ное 11, 2022 8:50 amkalin72 написа: Ами купи си 4 метра алуминиева гъвкава тръба, и пробвай!!! Така ще знаеш 100% дали проблема е в комина, защото сега ти се чудиш къде е тоз проблем....То аз имам 2м или 2.5м гофре, защото смятах с него да отвеждам дима, ама инсталатора каза, по добре с кюнци и то си ми остана. Освен да купя още едно 2.5м да ги свържа и да ги изкарам на терасата и да видя какво ще стане, ама то като всичко съм налепил с алуминиева лента нищо няма да разберс всъщност.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kakvidich
- специалист
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
Kakvidich
- специалист
пет ное 11, 2022 9:10 amkalin72 написа: Явно не искаш да разбереш - моето предложение е САМО за тест!!!! Ако камината работи добре, не пуши - проблема ти е 100% след камината. Дали е в комина, дали е в кюнците, които свързват камината с комина - ще установиш стъпка по стъпка, елиминирайки нещата.Напротив, разбирам те добре! Но за да разбера с тая гофра на терасата дали ще работи и няма да пуши, трябва пак да си играя цял ден да махам алуминиевите ленти и ако пуши пак да се навирам да ги слагам.
Kakvidich
- специалист
пет ное 11, 2022 9:12 amkalin72 написа: Я си купи 4-5 метра гофре, със сглобки не се занимавай....и какво значи, че нищо няма да се разбере???? Нали сега пуши и от местата, които си облепил с алуминиева лента??Вярно, че е много писаното до тук, но, казах че не пуши вече, но това е за сега! Дори се смях, че и датчика за димните увих, че и от него, където влиза в изходната тръба на печката и от там пушеше! Тая лента е временно решение... Щот ще прегори! Фазите бяха следните. Първо увих кюнците, запалих гледах, след това язвите на съда на вентилатора, пак запалих и гледах, след тва датчика за димните, и накрая установих, че и от вътрешната страна изтърва съда на вентилатора и там залепих, както и около ревизионния му капак! И за сега вече не пуши! Но пак казвам ТОВА Е ВРЕМЕННО
Kakvidich
- специалист
Калине, най смешното и тъпо едновременно е, че след като гледах детайлно се оказа, че не само при палене ами постоянно си къдеше и от датчика на димните и от едното ъгълче на ревизионния капак от вентилатора. Видях го това с фенерчето не телефона. Струйки постоянен дим ... Докато не залепих с лента всичко. Тогава за ся спря..
Трифон П.Трифонов
- майстор
Моя пелетарник, квито аралъци има, на твоя комин ще е като локомотив на въглища. Димохода също не е уплътняван- едностенен инкокс по поръчка.
На моя си комин, задимява ако не съм го чистил от слънчогледовия пепеляк една седмица.
Имам печка на дърва, която ползва комин, на който е вързана още една печка, на долния етаж. Същата конфигурация, като при теб. Комина е 15/15.
Няма проблем, но е само едно "тяло", един отвор. Печките нямат вентилатори. Нали се сещаш, ако няма тяга какво става?! Като я нажежа, дърпа килима.
На моя си комин, задимява ако не съм го чистил от слънчогледовия пепеляк една седмица.
Имам печка на дърва, която ползва комин, на който е вързана още една печка, на долния етаж. Същата конфигурация, като при теб. Комина е 15/15.
Няма проблем, но е само едно "тяло", един отвор. Печките нямат вентилатори. Нали се сещаш, ако няма тяга какво става?! Като я нажежа, дърпа килима.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Много къщи са така- ползват едно тяло за два етажа.
Явно при теб има някакъв проблем, който може има нещо общо с двете отверстия.
Дали някъде преградата не е компрометирана, малкото тяло не е затворено долу...?
Огледай всичко! Може да е нещо съвсем малко.
Явно при теб има някакъв проблем, който може има нещо общо с двете отверстия.
Дали някъде преградата не е компрометирана, малкото тяло не е затворено долу...?
Огледай всичко! Може да е нещо съвсем малко.
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература