Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 7:42 amLazarGanev написа:
Коминът колко отвора има и ти как си включен в него?
С два отвора е- двойно бетонно блокче, аз съм в големия отвор, малкия не се ползва за сега от никой, а аз ползвам за сега сам големия. Включен съм с кюнец и розетка, като между нея и кюнеца съм изолирал с температуро истойчив силикон за по сигурно още преди да запаля пецата.
Що не запушиш за малко неизползваният- горе и долу?!

пп. Аха, светнало ти е, като попита Лазар.
Внимавай, че есенните покриви са хлъзгави!
LazarGanev - "Велик майстор"
Сигурен ли си, че коминът е така изпълнен, защото това е неправилно изпълнение? Неправилно изпълнение, неправилно включване в главния отвор - не знаем какво да очакваме от този комин. Дали не си вкарал тръбата много, че да се запуши отвора? Трябва да се замери тягата като за начало.
Kakvidich - специалист
Л. Ганев, защо е неправилно!? Тоест кое е неправилното в изграждането и включването? А тръбата не е вкарана много точно до началото на блокчето е!
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 7:48 amТрифон П.Трифонов написа:
Що не запушиш за малко неизползваният- горе и долу?!

пп. Аха, светнало ти е, като попита Лазар.
Внимавай, че есенните покриви са хлъзгави!
Ще го запуша за теста, но не знам дали ще видя разлика, при положение, че съм уплътнил всичко за сега и не дими никъде! ЗА СЕГА! А за хлъзгъвината, винаги внимавам особенно на покриви като тоя с няколко 6 7 ската бая наклонени.. хахаха
Лазар има предвид такова включване, като в панелен блок- всеки етаж се включва в малкото тяло, което пък се свързва под розетката на горният, в голямото тяло.
https://www.google.com/url?sa=i&url=htt ... AdAAAAABAI
kalin72 - майстор
А аз продължавам да не разбирам, Иване, защо не пробваш това, което те посъветвах преди 3-4 страници?
Колко метра имаш от камината до тераса/прозорец?
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 8:29 amТрифон П.Трифонов написа:
Лазар има предвид такова включване, като в панелен блок- всеки етаж се включва в малкото тяло, което пък се свързва под розетката на горният, в голямото тяло.
https://www.google.com/url?sa=i&url=htt ... AdAAAAABAI
Окей, разбрах, четох за такива неща, но те са по блокове, панелки и такива.. в моя случай защо е грешно изграден комина!? Все едно да направиш с единични тела едно до друго комин или от тухли пак един до друг. Прав комин от долу до над покрива. Не знам, защото не разбирам кое е грешното в случая?
Kakvidich - специалист
пет ное 11, 2022 8:38 amkalin72 написа:
А аз продължавам да не разбирам, Иване, защо не пробваш това, което те посъветвах преди 3-4 страници?
Колко метра имаш от камината до тераса/прозорец?
Писал съм 2 3 метра! А и не съм го направил, защото за мен не е опция през половината ми хол да минават кюнци! Да не съм в 19 век. По скоро ако толкова е шибан тоя комин да вкарам вътре някакво тяло.. инокс ли неръждаейка ли и да свържа кюнците с него... Но ме съмнява да не действа комина... С всички тестове си дърпаше яко, а и преди да сложа тръбите, докато имаше само отвор, като си слагах ръката се усещаше, че дърпа доволно!
kalin72 - майстор
Ами купи си 4 метра алуминиева гъвкава тръба, и пробвай!!! Така ще знаеш 100% дали проблема е в комина, защото сега ти се чудиш къде е тоз проблем....

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: