Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kakvidich
- специалист
5178 мнения в "Пелетна камина Грейко"
Kakvidich
- специалист
Трифон П.Трифонов
- майстор
А това, на последната снимка, що за измишльотина е и къде беше крито до сега?
За "отворена и отворена ревизия", към момента няма да коментирам, макар да е ясен резултата, предвид последната снимка.
Това е долу, при брат ти, така ли?
Вижда се новоизграден, както и .....стар комин?
Къф, айде да не е хуй, дири тая нерегламентирана връзка помежду им?
За "отворена и отворена ревизия", към момента няма да коментирам, макар да е ясен резултата, предвид последната снимка.
Kakvidich
- специалист
съб ное 12, 2022 7:16 pmТрифон П.Трифонов написа: А това, на последната снимка, що за измишльотина е и къде беше крито до сега?Всички снимки са от мен само . Няма при брат ми! Последната снимка върни по нагоре да видиш цялата картинка. На едната снимка е началото от печката а на тази последната,която визираш входа ми в комина, а коляното свързва тоя кюнец който по назад казах ще е хоризонтален и минава през стената! Няма нов комин. Това е изолация но съм го оформил така умишлено, около тръбата да няма.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Връзката между двете розетки!!! За това питам.
Къде видя, къде прочете, кой ти рече?!!!
Това е преход през стена, така ли?
Твоите писания вече ги утъпках като древен римски калдъръм от жълто паве.
Получават се четири чупки на 90 градуса, което също не е проблем.
При мен са пет и съвсем против правилата, тръгвам с фукс 150 ли беше, чупка, чупка-редукция, чупка, влизам на 200 (идеята беше да продължа така до горе, ако има проблем, но така си остана), чупка, чупка-редукция, 150, шапка. Е, нямам пушеци.
пп. За отворената и затворена ревизия- всякакви интерпретации опират до познанството с Вентури, който изисква сериозен дебит, за да допусне когото и да било до ефекта. Естествен поток едва ли би бил достатъчен в случая. За цигара може и да става, но не в тръба с такъв диаметър.
При мен са пет и съвсем против правилата, тръгвам с фукс 150 ли беше, чупка, чупка-редукция, чупка, влизам на 200 (идеята беше да продължа така до горе, ако има проблем, но така си остана), чупка, чупка-редукция, 150, шапка. Е, нямам пушеци.
пп. За отворената и затворена ревизия- всякакви интерпретации опират до познанството с Вентури, който изисква сериозен дебит, за да допусне когото и да било до ефекта. Естествен поток едва ли би бил достатъчен в случая. За цигара може и да става, но не в тръба с такъв диаметър.
Kakvidich
- специалист
съб ное 12, 2022 7:43 pmТрифон П.Трифонов написа: Връзката между двете розетки!!! За това питам.Виждаш как тръгвам от печката. На снимката в която тръгвам най горе виждаш коляното, то свързва кюнеца в стената. Розетката която виждаш на другата стена. От там излиза кюнеца от стената, чупи с коляно и влизмав комина . 2 са чупките .. и таф аако броим 3... ? Какъв е проблема на това свързване? Ако е проблем де .
Трифон П.Трифонов
- майстор
Една в тафа, две към стената, трета хоризонтална зад стената, четвърта вертикална в комина.
Вярно, увеличават съпротивлението, но според мен не са те проблема.
Лентата ще остане, а пушенето ще спре, като.....ми то вече захладня. Шоси ли го писа това?!!
Комина ти постоянно е бил студен, до сега.
Като започне да работи по постоянно печката, нещата ще си "дойдат дома".
Измервай времето за запалване, докато сваляш още вентилатора!
Последното за проба, а първото за да те ориентира в тенденцията за оптимален старт.
Идеалният комин е право нагоре, с едно коляно, изолиран, двойностенен инокс, с тафче и кондензно мЪркучле.
Не знам що хората бягат от него.
Лентата ще остане, а пушенето ще спре, като.....ми то вече захладня. Шоси ли го писа това?!!
Последното за проба, а първото за да те ориентира в тенденцията за оптимален старт.
Идеалният комин е право нагоре, с едно коляно, изолиран, двойностенен инокс, с тафче и кондензно мЪркучле.
Kakvidich
- специалист
съб ное 12, 2022 8:16 pmТрифон П.Трифонов написа: Една в тафа, две към стената, трета хоризонтална зад стената, четвърта вертикална в комина.За връзките не споря, но таф, коляно кюнец в стената и пак коляно и кюнец комин .. един таф две колена. В комина нямам тръба в бетонното тяло съм влезнал. А за времето и пушенето, пак прокъди и наслоих още лента, че и тафа нали беше със силикон ама го махнах и него с лента увих, че два пъти щот и от там пак пропуши... Да Шоси беше. А идеалния комин.. исках от печката директно в него да влезна, но тая колона ме принуди да дупча стената и да чупя от спалнята в комина... Иначе щях да имам 20см тръба само...
Би ли ми пояснил само това с вентилатора, че нв схванах, как да измеря запалването и докато пада вентилатора?? Благодаря.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Имам предвид за колко време пали- от старт на запалката, до пламък.
За мен е било показател за оптимални настройки- доза, вентилатор, качество пелети дори.
За мен е било показател за оптимални настройки- доза, вентилатор, качество пелети дори.
Kakvidich
- специалист
съб ное 12, 2022 9:26 pmТрифон П.Трифонов написа: Имам предвид за колко време пали- от старт на запалката, до пламък.Това ще го измеря, за да ти пратя за някакви насоки. Но! Вентилаторсне влияе ли за бързината на запалване , смисъл скороста му? Ако влияе как да го наглася ,,перфектно,, за да пали най бързо?!
Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература