• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 94
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Котела няма да работи като цветомузика напролет ,трябва да угасне само при заряд на буфера до дъното , и да запали чак при разряд на буфера до върха -то зависи от управлението де ,но има и такъв приоритет ,но за целта първо трябва да го има буфера :wink: .
AntonBM - специалист
Mitko 2012 написа:
filmatoplo, буфера не го разглеждам като компонент, който може или не може да се сложи и не защото е скъп, пара има. Трябва да топля още 1 или 2 тона вода. Нима няма дасе вдигне разхода?
Ако буфера обира излишъка в пиковете и той се загрее да речем до 35° и докато доде време да го ползвам падне на 25°
Митко, буферите винаги се изпълняват с топлоизолация. Ако тя е направена добре за 24 часа те губят около 1°. Това, че топлиш водата в тях не ти забавя отоплението на къщата – водата се насочва с приоритет към къщата, а само излишното се събира в буфера. И там не се губи, а „чака” да и дойде реда да се ползва, когато котела ти изстине. С буфер, по-малко се занимаваш със зареждане на котела и имаш по-дълго отопление при по-малък разход на гориво.
minca - специалист
AntonBM написа:
Mitko 2012 написа:
filmatoplo, буфера не го разглеждам като компонент, който може или не може да се сложи и не защото е скъп, пара има. Трябва да топля още 1 или 2 тона вода. Нима няма дасе вдигне разхода?
Ако буфера обира излишъка в пиковете и той се загрее да речем до 35° и докато доде време да го ползвам падне на 25°
Митко, буферите винаги се изпълняват с топлоизолация. Ако тя е направена добре за 24 часа те губят около 1°. .
А кои са направени добре?
Може и на лични
kalin72 - майстор
minca написа:
А кои са направени добре?
Може и на лични
Що на лични?
На Сънсистемс буферите изглеждат най-качествено направени.
kyxap - специалист
Имам 500 л. на Елдом Инвест. Хубав е.
kalin72 - майстор
kyxap написа:
Като пари колко е?
LazarGanev - "Велик майстор"
Сигурен съм, че най-добри са на Теси, ама няма да го кажа, да не излезе реклама :wink:
kyxap - специалист
kalin72 написа:
kyxap написа:
Като пари колко е?
Миналата година март месец го платих 850 лв. Сега може и по-скъп да е.
LazarGanev - "Велик майстор"
Елдом ВС500 - 959лв
Елдом ВС750 - 1333лв
Тesy V500 75 F42 P4 - 869лв
Тesy V800 99 F43 P4 - 1199лв
Тesy V500 75 F42 P5 - 1049лв - с една серпентина
filmatoplo - майстор
Буфер 500 л на Сънсистем е 850 лв. :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6