От седмица се разреши същият проблем на един клиент - Ткотел - 75гр
.
geniya написа:Искам да попитам тази тръба от инокс след като е гъвкава, може ли да направи 45 гр. чупка на мястото където влиза тръбата на печката ДАЩе събира единствено на мястото на чупката, и то повече фин прах, отколкото сажди.
и още : след като е гофрирана, няма ли да събира много сажди и да иска често чистене?
Има два вида гофрирани вложки:еднослойни и двуслойни
Двуслойни са двойно по-скъпи и не могат да се огъват толкова лесно колкото еднослойните.От двуслойните няма и смисъл, а не знам дали има с Ф120мм, мисля че са само еднослойни.Хубавото при тях е, че като ги поочукаш и налепите им падат.Ама при пелетите това не е проблем.[/quote]
Извинявайте, че се намесвам, но искам да попитам, тези гъвкави тръби удачно ли е да се ползват при камина на дърва, защото имам някакъв проблем в комина и искам да поставя в него една такава. Кюнците са 130мм диаметър и намеренията ми са да поставя 140мм тръба в която да влезе розетката, така, че кюнецът да бъде в нея вътрешен. На 30 см от розетката започва комина на 90 гр. и се надявам тръбата да може да се изкриви. Ще бъде с дължина около метър и половина - колкото да премине през плочата, която е гредоред.