Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
От седмица се разреши същият проблем на един клиент - Ткотел - 75гр :cool: .
infomar
geniya написа:
Искам да попитам тази тръба от инокс след като е гъвкава, може ли да направи 45 гр. чупка на мястото където влиза тръбата на печката ДА

и още : след като е гофрирана, няма ли да събира много сажди и да иска често чистене?
Ще събира единствено на мястото на чупката, и то повече фин прах, отколкото сажди.

Има два вида гофрирани вложки:еднослойни и двуслойни
Двуслойни са двойно по-скъпи и не могат да се огъват толкова лесно колкото еднослойните.От двуслойните няма и смисъл, а не знам дали има с Ф120мм, мисля че са само еднослойни.Хубавото при тях е, че като ги поочукаш и налепите им падат.Ама при пелетите това не е проблем.[/quote]

Извинявайте, че се намесвам, но искам да попитам, тези гъвкави тръби удачно ли е да се ползват при камина на дърва, защото имам някакъв проблем в комина и искам да поставя в него една такава. Кюнците са 130мм диаметър и намеренията ми са да поставя 140мм тръба в която да влезе розетката, така, че кюнецът да бъде в нея вътрешен. На 30 см от розетката започва комина на 90 гр. и се надявам тръбата да може да се изкриви. Ще бъде с дължина около метър и половина - колкото да премине през плочата, която е гредоред.
:?
geniya - специалист
Удачни са за всякакъв вид гориво, печки и камини.Взимаш иноксово гофре Ф140 с необходимата дължина, вкарваш го в комина и в него вкарваш кюнеца.Вече се продават всякакви преходи и муфи, дори и неръждаеми, с които да направиш свръзката кюнец-гофре.Успех.
iliana - специалист
Имам подобен проблем. Камина с водна риза,затворена система. Камината се е гланцирала с този налеп. Коминът е 3-4м вътрешен в къща, изолуран,само 0.5м удължение е от ламарина и там се вижда налепа.вътре в комина не знам дали има. Преди няколко години заградихме камината и вместо кюнци сложихме гофре. Досега помпата се вкл на 45гр сега я направих на55 . имате ли идеи какво да направя. Не се притяснявам за друго а да не се запали комина така четох :?
Christo - майстор
Не казваш как е свързана камината към системата. Най-вероятно нямаш малък кръг със смесителен вентил и помпа и в камината влиза директно студената вода от парното. На входа на студената вода на камината температурата не бива да е под 55 градуса, даже е по-добре да е и малко по-висока. В камината влиза смесена студената вода от парното и част от топлата вода, излизаща от камината, така че входящата вода да не е студена. Има няколко теми във форума, където се обсъжда този проблем. Весели празници!
iliana - специалист
Нямам идея
Помпа има
Ето малко снимки ако помогнат
Може ли линк към темите

Прикачен файл

IMG_20151230_130708.jpg

Прикачен файл

IMG_20151230_130814.jpg
joro_vn - специалист
Е там между входа и изхода на камината се вързва трипътен смесителен вентил, които връща част от горещата вода от изхода на камината във входа и, тъй че да влиза гореща вода в камината. Обикновено 60 градуса, пише го на вентила.

И за да не се чудиш каква е тая космическа технология, всяка кола го има и се нарича термостат. И е вързано , и работи по същия начин.
iliana - специалист
Благодаря
Разбрах
Като свърши сезона ще ги накарам да ми сложат
Christo - майстор
viewtopic.php?f=10&t=45800
viewtopic.php?f=10&t=49827&p=675560&hilit=%D0%B0%D1%82%D0%BC%D0%BE%D1%81#p675560 Намерих тези, сигурно има и други. Извинявам се за закъснелия отговор. Честита Нова Година на всички!
iliana - специалист
за много години
много здраве и щастие пожелавам на всички
благодаря -ще прегледам темите
като се сложи трипътен вентил, означава ли че не може да прегрее системата, или просто така съм разбрала
трудно ли става това монтиране на вентила, трябва да се променят доста неща, или само се режат тръбите и се слага :?

Тема "Конденз/теч от кюнците към комина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: