чет яну 03, 2019 9:15 pmgardenER-- написа: Колеги, изглежда имам някакъв проблем с комина, мисля че е заради шапката, която съм сложил (http://www.meda-bg.com/media/catalog/pr ... skat_1.jpg). Навън има страшен вятър, а преди час напълних камерата и преди малко отидох да видя положението - въглищата стояха, като отворя горнта врата, изведнъж бъмва пламък... Като затворя горната и отворя долната врата, котелът започва да гори ужасно силно... Като затворя вратата и отворя вратата на котелното помещение, за да чуя вятъра... Като духа силен вятър го чувам как леко се разгаря, но като спре, котелът започва да припушва като почти изгасната цигара, при опит за разпалването й... (Глупаво обяснение, но за това се сетих)А кога чисти за последно комина?
Оставам с убеждението, че конусът на шапкта събира дим и при спирането на вятъра, връща дима обратно...
Шопе, сега ти виждам мнението... Представих си зимата така - 4т., в запас, всепак първа година - 5т. Въглищата ако не се лъжа ги взех юли или август
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Димитър Димов
- специалист
69 мнения в "Прекалено висок разход на Viadrus котел"
gardenER--
- специалист
Първа година е на комина...
Evgeniy
- майстор
чет яну 03, 2019 9:15 pmgardenER-- написа: Като затворя горната и отворя долната врата, котелът започва да гори ужасно силно...Има ли регулатор на тягата със синджир да отваря вратичка за въздух? Щом като отвориш долната и се разгаря, може би не му стига въздуха.
Има ли отвори към котелното за свеж въздух, щото с хубава дограма трябва открехнато прозорче.
gardenER--
- специалист
пет яну 04, 2019 10:22 amEvgeniy написа:Да, има, обаче като вдигна ръчно вратичката догоре, никакъв ефект - отворя ли вратичката, ефектът е друг. Помещението е достатъчно голямо, както вече съм казал, на неизмазана тухла е помещението, има си достатъчно въздух, но това пък какво влияние има?чет яну 03, 2019 9:15 pmgardenER-- написа: Като затворя горната и отворя долната врата, котелът започва да гори ужасно силно...Има ли регулатор на тягата със синджир да отваря вратичка за въздух? Щом като отвориш долната и се разгаря, може би не му стига въздуха.
Има ли отвори към котелното за свеж въздух, щото с хубава дограма трябва открехнато прозорче.
gnt69
- майстор
пет яну 04, 2019 5:31 pmgardenER-- написа: Да, има, обаче като вдигна ръчно вратичката догоре, никакъв ефект - отворя ли вратичката, ефектът е друг. Помещението е достатъчно голямо, както вече съм казал, на неизмазана тухла е помещението, има си достатъчно въздух, но това пък какво влияние има?Като вдигнеш вратичката почисти отзад. Нещо отзад пречи на въздуха да влиза при кюмюра.

шоп
- майстор
чет яну 03, 2019 10:57 pmgardenER-- написа:Нормално, вятъра оказва огромно влияние върху тягата на комина.
Направи ми впечатление тягата - на кръгчето на горната вратичка допрях запалка, за късмет имаше силен вятър и видно запалката почти изгасваше от тягата, вятърът спря и пламъкът се върна към мен и запалката изгасна
За да имаме равномерна тяга се слага регулатор на тягата на комина.
Писано е много във форума.
Ползвайте търсачката.
Evgeniy
- майстор
пет яну 04, 2019 5:31 pmgardenER-- написа:"Горното горене" на практика изобщо не е горно. От практиката ми с въглища за около 20 години забелязах, че след като се запали отгоре, огънят си пробива надолу, и истинското горене е долу на решетката, тъй като въздухът влиза под нея и там е досега му с горивото. Така започнах като зареждам да слагам по едно или две дървета вертикално в средата на въглищата, за да улесня достигането на огъня до мястото, в което на практика влиза въздуха.пет яну 04, 2019 10:22 amEvgeniy написа: .Да, има, обаче като вдигна ръчно вратичката догоре, никакъв ефект - отворя ли вратичката, ефектът е друг. Помещението е достатъчно голямо, както вече съм казал, на неизмазана тухла е помещението, има си достатъчно въздух, но това пък какво влияние има?
Та пробвай с 1- дръвчета в центъра, които свързват запалването горе с дъното (решетката). Така въздухът ще си свърши работата. Явно не може да достигне през плътните въглища до точката на горене.
Жоро Георгиев
- специалист
чет дек 27, 2018 7:44 pmgardenER-- написа: 48427130_1702347456531856_3387185920305266688_n.jpg48427250_288329311878434_4130989941469478912_n.jpg49064820_360409211445736_8728465193014657024_n.jpg48945355_2459435824084453_1820713087192268800_n.jpgС тази голяма и изрязана горна вратичка, си мисля, че тоя котел е проектиран за дърва. Ако ще е за въглища няма нужда от такава голяма вратичка.
Един изсипан чувал от 25кг. Зададена температура - 65 градуса, нека да видим колко ще издържи
шоп
- майстор
съб яну 05, 2019 8:24 amЖоро Георгиев написа:Така е.
С тази голяма и изрязана горна вратичка, си мисля, че тоя котел е проектиран за дърва. Ако ще е за въглища няма нужда от такава голяма вратичка.
Виадрус U22 са два модела U22C и U22D.
разликата е само във вратичката. Първият е за въглища, втория за дърва.
Горната разлика е само за удобство. И двата модела си горят безпроблемно и двата вида гориво.
В по-голямата вратичка ( заради липсата на едно чугунено ребро) влизат по-големи дърва.
Тема "Прекалено висок разход на Viadrus котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература