• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Не съм прочел детайлно, но мн важно е и колко топло държиш. В къщи булката обича жега за туй с 21кв-та за 75м2 като нямах изолация и беше лютата зима префи 3-4г, и 3.5тона отидоха(е и тогва не разбирах от настройка. Сега гора от октомври до април..... 2.5някъде като държим доста топло. За сравнение комшията с Марели 18ка същите пелети и етаж но с малко по добра изолация, не обича жега, но все пак с малко дете под 2тона :) . Като на права таваните на 100,% отвътре сметам и аз да падна до към 2т. Макар че с моето северно изложение на калкан, никои се не грей под мен, покрив над мен без обшивка и някаква скалъпена изолажия на таваните съм предоволен. Като напраих доволни настройки вече 3зими само сипвам и чистя.... Чат пат се оливам и не чиста по 10дни. Комото за чостене е една от най добре устроени камини, може би грейкото като гледам се конкурира, но маквдонските мечти са мъка,пример деуг мой авер дето му помагам. Айде че ми стопли бирата
filmatoplo - майстор
Комото е по качествено от Екоспар .
Иван Колев - напреднал
вт юли 07, 2020 11:51 pmbmahob написа:
Не съм прочел детайлно, но мн важно е и колко топло държиш. В къщи булката обича жега за туй с 21кв-та за 75м2 като нямах изолация и беше лютата зима префи 3-4г, и 3.5тона отидоха(е и тогва не разбирах от настройка. Сега гора от октомври до април..... 2.5някъде като държим доста топло. За сравнение комшията с Марели 18ка същите пелети и етаж но с малко по добра изолация, не обича жега, но все пак с малко дете под 2тона :) . Като на права таваните на 100,% отвътре сметам и аз да падна до към 2т. Макар че с моето северно изложение на калкан, никои се не грей под мен, покрив над мен без обшивка и някаква скалъпена изолажия на таваните съм предоволен. Като напраих доволни настройки вече 3зими само сипвам и чистя.... Чат пат се оливам и не чиста по 10дни. Комото за чостене е една от най добре устроени камини, може би грейкото като гледам се конкурира, но маквдонските мечти са мъка,пример деуг мой авер дето му помагам. Айде че ми стопли бирата
Здрасти колега, значи за температура топло си държим и мойта жена е кат твойта(те повечето на един калъп са правени :-D :-D :-D). Около 24гр във всекидневната като варира нагоре надолу щото е заедно с кухнята и като работи фурната, скача още темпетатурата. След твоя пост вече почти на 98% ще купя Комо 15, заради лесното почистване и дизайна и тея врътки на димог. тръби де. На долния етаж(не са свързани етажите външно е стълбището) са спалня и детска, там държим макс21 гр. обикновено 20. Да те питам като застанеш пред камината от десния и край(страница) има ли нещо за чистене, че там имам стена и макса дето мога да си позволя е 10-15см от стената :?
Иван Колев - напреднал
ср юли 08, 2020 9:17 amfilmatoplo написа:
Комото е по качествено от Екоспар .
След огледа колега ми стана ясно и като дизайн и почистване и като гледам на комото кошничката е от чугун май.
ср юли 08, 2020 2:47 pmfilmatoplo написа:
По спомен е чугун .
viewtopic.php?t=55582&start=350#p895698
Малко преди това ти мнение става ясно, че през 2016 пускат чугуна.
filmatoplo - майстор
:wink: Чугунена е, щото през октомври на котле Комо 21 беше чугун ,няма да правят друг дизайн я :wink: .
bmahob - майстор
Чугуне по ранните са метал и се спичат, иначе хубаво е да имаш достъп от двете страниаз като при тебе и като се наложи да отваряш над горните тръби ще е зор без място, или я направи да я местиш напред/демек отзад с неръждавйка и мегдан да дърпаш.. аз съм нещо такова. Инак мойт скромно мнение че екоспара има един доп. ход на дима и може би по-голямо КПД, НО чистенето, пеплника, менюто............. не бих избрал :)
Иван Колев - напреднал
ср юли 08, 2020 5:13 pmbmahob написа:
Чугуне по ранните са метал и се спичат, иначе хубаво е да имаш достъп от двете страниаз като при тебе и като се наложи да отваряш над горните тръби ще е зор без място, или я направи да я местиш напред/демек отзад с неръждавйка и мегдан да дърпаш.. аз съм нещо такова. Инак мойт скромно мнение че екоспара има един доп. ход на дима и може би по-голямо КПД, НО чистенето, пеплника, менюто............. не бих избрал :)
Днес почти сключих сделката с фирмата инсталатор на добра цена. Видях сервизен отвор от ляво само. Човека ми каза както и всички Вие, че каминката е добра, правела от време на време проблем с няква тръбичка на пресостата(запушвала се) и за настройките уж бил бог, препоръча ми пелетки Орфей и пуска бил в цената. Сега се чудя колко парички да пусна Притито 13+4 заедно с помпа Грундфос, пусковото термореле и термометъра....
filmatoplo - майстор
Ако трябва да се продаде като топъл хляб -150лв. :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 14

Тема "Дилема за пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: