Не съм прочел детайлно, но мн важно е и колко топло държиш. В къщи булката обича жега за туй с 21кв-та за 75м2 като нямах изолация и беше лютата зима префи 3-4г, и 3.5тона отидоха(е и тогва не разбирах от настройка. Сега гора от октомври до април..... 2.5някъде като държим доста топло. За сравнение комшията с Марели 18ка същите пелети и етаж но с малко по добра изолация, не обича жега, но все пак с малко дете под 2тона
. Като на права таваните на 100,% отвътре сметам и аз да падна до към 2т. Макар че с моето северно изложение на калкан, никои се не грей под мен, покрив над мен без обшивка и някаква скалъпена изолажия на таваните съм предоволен. Като напраих доволни настройки вече 3зими само сипвам и чистя.... Чат пат се оливам и не чиста по 10дни. Комото за чостене е една от най добре устроени камини, може би грейкото като гледам се конкурира, но маквдонските мечти са мъка,пример деуг мой авер дето му помагам. Айде че ми стопли бирата
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob
- майстор
138 мнения в "Дилема за пелетна камина"
filmatoplo
- майстор
Комото е по качествено от Екоспар .
Иван Колев
- напреднал
вт юли 07, 2020 11:51 pmbmahob написа: Не съм прочел детайлно, но мн важно е и колко топло държиш. В къщи булката обича жега за туй с 21кв-та за 75м2 като нямах изолация и беше лютата зима префи 3-4г, и 3.5тона отидоха(е и тогва не разбирах от настройка. Сега гора от октомври до април..... 2.5някъде като държим доста топло. За сравнение комшията с Марели 18ка същите пелети и етаж но с малко по добра изолация, не обича жега, но все пак с малко дете под 2тонаЗдрасти колега, значи за температура топло си държим и мойта жена е кат твойта(те повечето на един калъп са правени. Като на права таваните на 100,% отвътре сметам и аз да падна до към 2т. Макар че с моето северно изложение на калкан, никои се не грей под мен, покрив над мен без обшивка и някаква скалъпена изолажия на таваните съм предоволен. Като напраих доволни настройки вече 3зими само сипвам и чистя.... Чат пат се оливам и не чиста по 10дни. Комото за чостене е една от най добре устроени камини, може би грейкото като гледам се конкурира, но маквдонските мечти са мъка,пример деуг мой авер дето му помагам. Айде че ми стопли бирата
Иван Колев
- напреднал
ср юли 08, 2020 9:17 amfilmatoplo написа: Комото е по качествено от Екоспар .След огледа колега ми стана ясно и като дизайн и почистване и като гледам на комото кошничката е от чугун май.
filmatoplo
- майстор
По спомен е чугун .
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср юли 08, 2020 2:47 pmfilmatoplo написа: По спомен е чугун .viewtopic.php?t=55582&start=350#p895698
Малко преди това ти мнение става ясно, че през 2016 пускат чугуна.
filmatoplo
- майстор
bmahob
- майстор
Чугуне по ранните са метал и се спичат, иначе хубаво е да имаш достъп от двете страниаз като при тебе и като се наложи да отваряш над горните тръби ще е зор без място, или я направи да я местиш напред/демек отзад с неръждавйка и мегдан да дърпаш.. аз съм нещо такова. Инак мойт скромно мнение че екоспара има един доп. ход на дима и може би по-голямо КПД, НО чистенето, пеплника, менюто............. не бих избрал 
Иван Колев
- напреднал
ср юли 08, 2020 5:13 pmbmahob написа: Чугуне по ранните са метал и се спичат, иначе хубаво е да имаш достъп от двете страниаз като при тебе и като се наложи да отваряш над горните тръби ще е зор без място, или я направи да я местиш напред/демек отзад с неръждавйка и мегдан да дърпаш.. аз съм нещо такова. Инак мойт скромно мнение че екоспара има един доп. ход на дима и може би по-голямо КПД, НО чистенето, пеплника, менюто............. не бих избралДнес почти сключих сделката с фирмата инсталатор на добра цена. Видях сервизен отвор от ляво само. Човека ми каза както и всички Вие, че каминката е добра, правела от време на време проблем с няква тръбичка на пресостата(запушвала се) и за настройките уж бил бог, препоръча ми пелетки Орфей и пуска бил в цената. Сега се чудя колко парички да пусна Притито 13+4 заедно с помпа Грундфос, пусковото термореле и термометъра....![]()
filmatoplo
- майстор
Ако трябва да се продаде като топъл хляб -150лв. 
Тема "Дилема за пелетна камина" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература