Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy - майстор
gnt69 написа:
То това му е идеята да държи водата в малкия кръг топла и да не пуска студена вода към котела. Пълно отваряне има само ако започне да се връща вода над 60 градуса. Прост механичен като на лек автомобил. :partyman:
Не ми се връзва нещо когато има най много нужда от топлина да работи на занижена мощнст. Нали идеята на буфера е горелката да работи на номинална мощност за най добро кпд.
gnt69 - майстор
Не знам не разбирам, според мен гори добре на 2 с 1.6 ламбда и 2.5 кила пелети на час, със 100 градуса димни газове. Тая топлина която се генерира стига за отопление на къщата + затопляне на буфера. Сутрин се пали около 8 сутринта и работи до около 12 докато зареди буфера, вечер се пали около 6-7 и работи до 12-1 през нощта. Задал съм температура на водата 75 градуса и модулация 10/2/0/. По тоя начин 99% от времето горелката работи на 2. Не знам дали разсъждавам за настройките правилно но така работи според мен добре, топлината която се генерира ми стига и хартисва да зарежда буфера. Може и да не разсъждавам правилно но колко е номиналната мощност на Грейко 20 със слънчогледови пелети. :partyman:
filmatoplo - майстор
judas написа:
filmatoplo написа:
Снощи в 22,00 сипах 1 чувал и я загасих ,Днес сутринта горелката запали в 6,30 ,днес цял ден работи без прекъсване - още има около 2 кила ,сега пак в 22,00 ще сипя другия чувал и я гадя - тя ще запали докато спя в 6,30 .в тоя студ гори по 1 чувал ,Днес си качих един стаен термостат да премеря температура , през деня беше 24-25 ,сега точно 23,6 гр .След 15 минути загася и чак до 6,30 няма отопление ,утре ще ви кажа на колко е спаднала ,може на 18 или на 16 ,истината утре . :)
Екстра, Фил, завиждам ти. Моята от 18ч издуха един чувал, около 21°C е навсякъде.

Станах снощи точно в 6,30 преди да запали камината и беше точно 18 гр .
Когато отново погледнах термостата в 7,40 беше 19,6 гр
След като Закарах детето на училище и се върнах в 8,00 беше 20 гр .
Точно в момента 8,15 температурата е 20,4 гр.
Вече знам че няма да умрем от студ .
Днес ще правя замерване в спалнята - там може да е по студено вечер .
Iliyan_Mnt - помощник
Колеги,

Излезе ли пелетната камина на пазара? В нета няма информация.

Поздрави
filmatoplo - майстор
:lol: не намирам правилните думи - като ирония ли да кажа нещо ,като сърказъм ли , като черен хумор ли ,като хумор ли .и аз искам да знам - къде в преспите се дяна камината :lol: .
Iliyan_Mnt - помощник
filmatoplo написа:
:lol: не намирам правилните думи - като ирония ли да кажа нещо ,като сърказъм ли , като черен хумор ли ,като хумор ли .и аз искам да знам - къде в преспите се дяна камината :lol: .
Съжалявам, не те разбрах.

Въпросът ми е сериозен. В тази тема има 2-ма, 3-ма човека по-запознати с продуктите на Грейко. При нулев маркетинг на фирмата и стари обещания за прототипи и скоро излизане за продажба, къде на друго място да питам?
filmatoplo - майстор
Нали писах че е трудно за написване ,камоли за разбиране :) спрях да питам въобще какво става с камината ,защото много се проточи ,ако някой знае нещо по въпроса и сподели ще знам и аз . :wink: дори да се появи утре на пазара ,няма как да я монтирам без да е проверена поне 3-4 месеца не предлагам нещо не проверено.
Iliyan_Mnt - помощник
Разбирам, благодаря.

Другата година ми предстои правене на локално парно и ще следя темата. Все още се информирам и формирам решение какво да избера (и каква марка). За Грейко четох хубави отзиви.

Поздрави!
filmatoplo - майстор
Бая хора чакаха камината ,някой не дочакаха и си купиха др марки - Голденфайер , Бурнит ,други имаха късмет и си купиха ЕкоСпар или Виктория . :)
VLADO66 - майстор
Сензора(котелния) pt1000 с кафявия по-дълъг проводник ли е?Другия е черен по-тънък и по-къс.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: