gnt69 написа:То това му е идеята да държи водата в малкия кръг топла и да не пуска студена вода към котела. Пълно отваряне има само ако започне да се връща вода над 60 градуса. Прост механичен като на лек автомобил.Не ми се връзва нещо когато има най много нужда от топлина да работи на занижена мощнст. Нали идеята на буфера е горелката да работи на номинална мощност за най добро кпд.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Evgeniy
- майстор
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
gnt69
- майстор
Не знам не разбирам, според мен гори добре на 2 с 1.6 ламбда и 2.5 кила пелети на час, със 100 градуса димни газове. Тая топлина която се генерира стига за отопление на къщата + затопляне на буфера. Сутрин се пали около 8 сутринта и работи до около 12 докато зареди буфера, вечер се пали около 6-7 и работи до 12-1 през нощта. Задал съм температура на водата 75 градуса и модулация 10/2/0/. По тоя начин 99% от времето горелката работи на 2. Не знам дали разсъждавам за настройките правилно но така работи според мен добре, топлината която се генерира ми стига и хартисва да зарежда буфера. Може и да не разсъждавам правилно но колко е номиналната мощност на Грейко 20 със слънчогледови пелети. 
filmatoplo
- майстор
judas написа:filmatoplo написа:Снощи в 22,00 сипах 1 чувал и я загасих ,Днес сутринта горелката запали в 6,30 ,днес цял ден работи без прекъсване - още има около 2 кила ,сега пак в 22,00 ще сипя другия чувал и я гадя - тя ще запали докато спя в 6,30 .в тоя студ гори по 1 чувал ,Днес си качих един стаен термостат да премеря температура , през деня беше 24-25 ,сега точно 23,6 гр .След 15 минути загася и чак до 6,30 няма отопление ,утре ще ви кажа на колко е спаднала ,може на 18 или на 16 ,истината утре .Екстра, Фил, завиждам ти. Моята от 18ч издуха един чувал, около 21°C е навсякъде.
Станах снощи точно в 6,30 преди да запали камината и беше точно 18 гр .
Когато отново погледнах термостата в 7,40 беше 19,6 гр
След като Закарах детето на училище и се върнах в 8,00 беше 20 гр .
Точно в момента 8,15 температурата е 20,4 гр.
Вече знам че няма да умрем от студ .
Днес ще правя замерване в спалнята - там може да е по студено вечер .
Iliyan_Mnt
- помощник
Колеги,
Излезе ли пелетната камина на пазара? В нета няма информация.
Поздрави
Излезе ли пелетната камина на пазара? В нета няма информация.
Поздрави
filmatoplo
- майстор
Iliyan_Mnt
- помощник
filmatoplo написа:Съжалявам, не те разбрах.не намирам правилните думи - като ирония ли да кажа нещо ,като сърказъм ли , като черен хумор ли ,като хумор ли .и аз искам да знам - къде в преспите се дяна камината
.
Въпросът ми е сериозен. В тази тема има 2-ма, 3-ма човека по-запознати с продуктите на Грейко. При нулев маркетинг на фирмата и стари обещания за прототипи и скоро излизане за продажба, къде на друго място да питам?
filmatoplo
- майстор
Нали писах че е трудно за написване ,камоли за разбиране
спрях да питам въобще какво става с камината ,защото много се проточи ,ако някой знае нещо по въпроса и сподели ще знам и аз .
дори да се появи утре на пазара ,няма как да я монтирам без да е проверена поне 3-4 месеца не предлагам нещо не проверено.
Iliyan_Mnt
- помощник
Разбирам, благодаря.
Другата година ми предстои правене на локално парно и ще следя темата. Все още се информирам и формирам решение какво да избера (и каква марка). За Грейко четох хубави отзиви.
Поздрави!
Другата година ми предстои правене на локално парно и ще следя темата. Все още се информирам и формирам решение какво да избера (и каква марка). За Грейко четох хубави отзиви.
Поздрави!
filmatoplo
- майстор
Бая хора чакаха камината ,някой не дочакаха и си купиха др марки - Голденфайер , Бурнит ,други имаха късмет и си купиха ЕкоСпар или Виктория . 
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература