За кютука да не ти пука - няма да го местиш всеки ден
. Въпроса е, че така е стотин пъти по-добре отколкото да се занимаваш с други глупости. Скоро ще разбера дали това е вярно https://www.youtube.com/watch?v=mffZU2TfA4U
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
643 мнения в "Всегоривни котли"
Ruseff
- специалист
Имах случай при ремонт на бойлер същия да е "занулен"(зафазен) на щепсел и контакт с кабел със две жила.Очите ми станаа квадратни,викам му-а бе ква е тая система,кой е "майстора"? Ми майстора каза ей така да е включен само.Ами ако жената се обърка нещо и го включи обратно? Тишина...Та ако ти е двужилна инсталацията,а уреда е на щепсел и контакт,то ти трябва трижилен проводник,контакта задължително занулен.Ако е на твърда връзка през прекъсвач,може и с две жила,и пак зануляване. За норматива ДТЗ много не го спазват.Нова кооперация,изградена инсталация трипроводна,накрая на таблото жицата на ДТЗ-то вързана на зануляване....БГ е това..
Radoslaw
- специалист
6osi6 написа:Radoslaw написа: това е така ,когато линията от захранващото ти табло е също трипроводна. Едва ли при теб в къщи, имаш прокарана такава линия.Контролерът съм го поръчал без кутия. Когато идва с кутия изглежда така1 е канал за кабел на задвижката за вентила. 2 и 3 са помпите за ЦО и БГВ. 4 и 5 са изходните букси за мотора на хранилката и вентилатора. 6 е буксата за захранващия кабел с предпазител 3А с три проводника, като тазиПрикачен файл:Untitled.png
http://www.technolife.bg/userfiles/prod ... _18255.jpg
Ще трябва да се пробива дупка в земята и после набиване желязо или тръба 1.5-2 м. и връзване
Не знам ,какво си спестил ,като си поръчал контролера без кутия,Но бъди сигурен ,че сега ,ще ти излезе по скъпо.Преди 10 години ,точно с такива разпределители ,които показваш спрях захранването на половината завод в Пирдоп . Повярвай ми стреса който изживях не искам да го изпитвам никога повече.Не се занимавай с никакви железа и тръби освен ,ако не си маниак на тая тема.Тези контакти ,които показваш ,заземката се връзва последователно на всички и след това на защитното зануляване ка контакта от които ще захранваш контролера.Вземи си една пластмасова кутия от Жо Вен ,на Раковска и Сливница.И наистина внимателно,ако не си се занимавал с такива работи не експериментирай.Обади се, ще го направим заедно.
6osi6
- майстор
Radoslaw написа:Не знам ,какво си спестил ,като си поръчал контролера без кутияНе се разбрахме с поляка. Грешка в превода.
Radoslaw написа: Не се занимавай с никакви железа и тръби освен ,ако не си маниак на тая тема. Тези контакти ,които показваш , заземката се връзва последователно на всички и след това на защитното зануляване на контакта от които ще захранваш контролера.Радославе, в тръбата или шината за заземяване няма нищо лошо. На метър под помещението на котела има подпочвена вода. Преди години при буря имаше ток в нулата. В съседната къща кабелите бяха избили мазилката.
Radoslaw написа: Вземи си една пластмасова кутия от Жо Вен ,на Раковска и Сливница.И наистина внимателно,ако не си се занимавал с такива работи не експериментирай.Обади се, ще го направим заедно.Поръчах си метална кутия. Вижда се горе на снимката над котела. Когато монтирам захранващата и изходните букси ще ти се обадя.
n.ganev
- майстор
И защо трябва да търсиш поляка? Да, купил си стока от него. Ако си вземеш стока от Българин - все ще го намериш.
. Не ми пука, кажи си за какво става въпрос ДИРЕКТНО та който с каквото може да помага а не да се мажем.
6osi6 написа:Радославе, в тръбата или шината за заземяване няма нищо лошо. На метър под помещението на котела има подпочвена вода. Преди години при буря имаше ток в нулата. В съседната къща кабелите бяха избили мазилкатаИзвинявай, но не си на ясно с някои положения - подпочвени води, бури, ток в нули, съседни къщи и т. н. и. т. н. , ама нали ме произнесе за измамник и даже Доктор
6osi6
- майстор
n.ganev написа:И защо трябва да търсиш поляка? Да, купил си стока от него. Ако си вземеш стока от Българин - все ще го намериш.Не обвинявам поляка.
Извинявай, но не си на ясно с някои положения - подпочвени води, бури, ток в нули, съседни къщи и т. н. и. т. н. , ама нали ме произнесе за измамник и даже Доктор. Не ми пука, кажи си за какво става въпрос ДИРЕКТНО та който с каквото може да помага а не да се мажем.
ganev, като не ти пука защо толкова "паметен"
Става въпрос, че високите подпочвени води гарантират по-добро заземяване от нулата която е заземена в трафопоста.
Това като гледам, също ще свърши работа. http://www.sono.bg/index.php?id=75&category=31.
n.ganev
- майстор
6osi6 написа:Става въпрос, че високите подпочвени води гарантират по-добро заземяване от нулата която е заземена в трафопоста.Не бъди толкова сигурен. Купи си един заземителен кол 3 метра и го забий колкото се може по близо до таблото с предпазителите. Свържи го с нулата в таблото здрава връзка / имам в предвид здраво усукване на всички нули /. Това до някъде ще ти помогне. Щом в съседите ти са се отлепяли проводници значи някъде има нещо.
n.ganev
- майстор
Така е. по някога се налага и втори. Не се знае къде по трасето има Лабава връзка. Нищо чудно и да е в трафопоста след като при лошо време се получават такива аномалии. Ако пък захранващата линия е въздушна е възможно някъде проводниците при вятър да се пляскат или да има клони в мрежата. Знам ли? Но със допълнителното заземление ще си върже гащите .
Тема "Всегоривни котли" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература