За кютука да не ти пука - няма да го местиш всеки ден
. Въпроса е, че така е стотин пъти по-добре отколкото да се занимаваш с други глупости. Скоро ще разбера дали това е вярно https://www.youtube.com/watch?v=mffZU2TfA4U

6osi6 написа:Radoslaw написа: това е така ,когато линията от захранващото ти табло е също трипроводна. Едва ли при теб в къщи, имаш прокарана такава линия.Контролерът съм го поръчал без кутия. Когато идва с кутия изглежда така1 е канал за кабел на задвижката за вентила. 2 и 3 са помпите за ЦО и БГВ. 4 и 5 са изходните букси за мотора на хранилката и вентилатора. 6 е буксата за захранващия кабел с предпазител 3А с три проводника, като тазиПрикачен файл:Untitled.png
http://www.technolife.bg/userfiles/prod ... _18255.jpg
Ще трябва да се пробива дупка в земята и после набиване желязо или тръба 1.5-2 м. и връзване
Radoslaw написа:Не знам ,какво си спестил ,като си поръчал контролера без кутияНе се разбрахме с поляка. Грешка в превода.
Radoslaw написа: Не се занимавай с никакви железа и тръби освен ,ако не си маниак на тая тема. Тези контакти ,които показваш , заземката се връзва последователно на всички и след това на защитното зануляване на контакта от които ще захранваш контролера.Радославе, в тръбата или шината за заземяване няма нищо лошо. На метър под помещението на котела има подпочвена вода. Преди години при буря имаше ток в нулата. В съседната къща кабелите бяха избили мазилката.
Radoslaw написа: Вземи си една пластмасова кутия от Жо Вен ,на Раковска и Сливница.И наистина внимателно,ако не си се занимавал с такива работи не експериментирай.Обади се, ще го направим заедно.Поръчах си метална кутия. Вижда се горе на снимката над котела. Когато монтирам захранващата и изходните букси ще ти се обадя.
6osi6 написа:Радославе, в тръбата или шината за заземяване няма нищо лошо. На метър под помещението на котела има подпочвена вода. Преди години при буря имаше ток в нулата. В съседната къща кабелите бяха избили мазилкатаИзвинявай, но не си на ясно с някои положения - подпочвени води, бури, ток в нули, съседни къщи и т. н. и. т. н. , ама нали ме произнесе за измамник и даже Доктор
n.ganev написа:И защо трябва да търсиш поляка? Да, купил си стока от него. Ако си вземеш стока от Българин - все ще го намериш.Не обвинявам поляка.
Извинявай, но не си на ясно с някои положения - подпочвени води, бури, ток в нули, съседни къщи и т. н. и. т. н. , ама нали ме произнесе за измамник и даже Доктор. Не ми пука, кажи си за какво става въпрос ДИРЕКТНО та който с каквото може да помага а не да се мажем.
6osi6 написа:Става въпрос, че високите подпочвени води гарантират по-добро заземяване от нулата която е заземена в трафопоста.Не бъди толкова сигурен. Купи си един заземителен кол 3 метра и го забий колкото се може по близо до таблото с предпазителите. Свържи го с нулата в таблото здрава връзка / имам в предвид здраво усукване на всички нули /. Това до някъде ще ти помогне. Щом в съседите ти са се отлепяли проводници значи някъде има нещо.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: