Най - вълнуващия въпрос зимно време.
uho - специалист
пет ное 15, 2024 6:45 pmcollectorbg написа:
Здравейте!От къде мога да си закупя димен датчик pt100 за пелетна камина GREYKO? :sad:
Ако при местния представител няма и е спешно от Викиват. Ако не е спешно от Алиекспрес.
LazarGanev - "Велик майстор"
Здравейте!От къде мога да си закупя димен датчик pt100 за пелетна камина GREYKO? :sad:
От всеки дистрибутор може. Принципно Pt100 е стандартизиран и всички са с уеднаквени параметри, но има специфики в закрепването, само при Грейко са два модела, прав и ъглов, пък кой знае още колко вида може да има
hidrazin - майстор
Здравейте!От къде мога да си закупя димен датчик pt100
Pt 100 е датчик/сензор за температура (чисто технически). Разликата е в корпуса за монтаж.
Иначе не знам какво ви омагьосват "онези с камините"...
И между другото, още ли върви тая мания с пелетните камини? :shock: :? :lol:
Боже!!!
:partyman:
ivopicha - напреднал
ср сеп 13, 2017 9:05 amfilmatoplo написа:
...Камината има всичко необходимо за обслужване почистване ,даже камина за 5000 лв няма същото .Има пружини които служат веднъж като турболатори и най важното за почистване ,има си една халка да я нарека след като се дръпне нагоре всички пружини в камерата се движат едновременно и така всеки ден с едно движение най малко имаш чисти димогарни тръби за разлика от всички други камини...
А отнякъде могат ли да се намерят такива турболатори? Гледах назад в темата един клип в който са направили такива неща от пружини или някаква дебела огъната тел. дали ще свърши работа това. Сега димните газове варират от 90 до 150, което както чета е много. Имай защото нямам тези турболатори.
Другото ми питане е дали мога да си сменя управлението на камината с NPBC-V6Т на Натурела? или има някакъв Wi Fi модул, с който мога да я управлявам дистанционно?
Благодаря!
ПП.Започнал съм да чета темата, но съм на 50 страница само...
пет ное 15, 2024 11:56 pmhidrazin написа:
И между другото, още ли върви тая мания с пелетните камини? :shock: :? :lol:
Боже!!!
Пелетите си върнаха цените отпреди 10-15 години и камините пак станаха актуални -сравнително малка инвестиция, нормални месечни сметки, комфорт несравним с климатиците. Не всеки има бюджет за термопомпа, а и не навсякъде напрежението е адекватно за ТП.
hidrazin - майстор
Аха... И напрежението викаш? Далаверата да върви. :? :lol:
съб ное 16, 2024 12:06 amivopicha написа:
ср сеп 13, 2017 9:05 amfilmatoplo написа:
...Камината има всичко необходимо за обслужване почистване ,даже камина за 5000 лв няма същото .Има пружини които служат веднъж като турболатори и най важното за почистване ,има си една халка да я нарека след като се дръпне нагоре всички пружини в камерата се движат едновременно и така всеки ден с едно движение най малко имаш чисти димогарни тръби за разлика от всички други камини...
А отнякъде могат ли да се намерят такива турболатори? Гледах назад в темата един клип в който са направили такива неща от пружини или някаква дебела огъната тел. дали ще свърши работа това. Сега димните газове варират от 90 до 150, което както чета е много. Имай защото нямам тези турболатори.
Другото ми питане е дали мога да си сменя управлението на камината с NPBC-V6Т на Натурела? или има някакъв Wi Fi модул, с който мога да я управлявам дистанционно?
Благодаря!
ПП.Започнал съм да чета темата, но съм на 50 страница само...
Няма ли пружини вътре?

Температурите на изхода са добре. Недей да гониш по ниска от тези 90 градуса.
150 достига когато не гори постоянно и за кратко, докато затопли помещенията.
Прочети т.8 на стр.38, "Почистване", от инструкцията!
ivopicha - напреднал
Трифон П. няма пружини, така я заварих. За едно денонощие от както я запалих, стъклото се опуши бая, беше останало чисто само там, където духа. иначе зная, че тези тръби отгоре трябва да се чистят, ще търся някаква четка за там. А нещо за управлението?
съб ное 16, 2024 9:34 amivopicha написа:
Трифон П. няма пружини, така я заварих. За едно денонощие от както я запалих, стъклото се опуши бая, беше останало чисто само там, където духа. иначе зная, че тези тръби отгоре трябва да се чистят, ще търся някаква четка за там. А нещо за управлението?
Как така няма пружини? Значи някой ги е махнал! Извикай сервиз да дойдат да я огледат, комплектоват и настроят. Управлението си е на Натурела, не влизай във филм да го сменяш! Можеш да добавиш wi-fi модул, но по-добре си вземи стаен термостат с wi-fi, че по-малко бъгове и грижи ще имаш
ivopicha - напреднал
съб ное 16, 2024 4:20 pmLazarGanev написа:
съб ное 16, 2024 9:34 amivopicha написа:
Как така няма пружини? Значи някой ги е махнал! Извикай сервиз да дойдат да я огледат, комплектоват и настроят. Управлението си е на Натурела, не влизай във филм да го сменяш! Можеш да добавиш wi-fi модул, но по-добре си вземи стаен термостат с wi-fi, че по-малко бъгове и грижи ще имаш
Аз да ги извикам, ам като нямам документи...Стаен термостат с Wi Fi ако взема, ще трябва и Wi Fi модул да си взема, нали?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: