Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Извади, погледни го, евентуално го почисти! Може да погледнеш и връзките при платката.
ivanovbg - майстор
пон окт 21, 2024 5:00 pmuho написа:
Здравейте, колеги
На прага на новия отоплителен сезон, при първите пускания на камината се сблъсках със следния проблем:
Запалва се, гори си нормално. Два пъти температурната на димните газове става ниска - ок 70 градуса и пада под температурата на водата (настроена е на 72) и камината дава грешка "Загаснал огън" и се гаси.
Като цяло държи много ниска температурата на димните газове след разгаряне - ок. 75-79 градуса.
Възможно ли е да е толкова ниска?
Та да търся проблем в датчика на водата или направо да сменям датчика на димните газове?
За димните газове знам, че е Pt100. А какъв е за водата? И еднакви ли са датчика на водната риза и за бойлера?

Сега си работи нормално, но продължава да държи ниска температурата на димните газове.
Поздрави и безавариен сезон!
Мойта също поддържа димни газове около 70. Топло време, минимална мощност- нормално е. Моята е алфаплам и си има настройка- минимална температура на димните газове. Настроена е на 43 заводски. Бях я вдигнал по погрешка на 60 и ми изключваше понякога. Докато разбера че е от това...
uho - специалист
Понеже е на таймер, не съм я видял да достига минимална мощност. Основно кара на 2.
Изглежда ще трябва да си взема все пак един датчик за димните газове, за всеки случай, и да я наблюдавам....

А някой да има информация датчика за температурата на водната риза какъв е?
kalin72 - майстор
В ръководството за контролера пише NTC. Страница 7

https://www.naturela-bg.com/files/NPBC- ... 3_0_BG.pdf
jangeloff - специалист
Здравейте,
Ето че и при мен се появи проблем с Грейко 10 кв. При пускане, вентилатора след първоначално "Продухване" не спира да върти, и цикъла продължава 600-те секунди, като изписва "Продухване", но без да зарежда пелети. След края на цикъла изписва,"неуспешно запалване". Изчиствам грешката, камината продължава с нов опит да запали, но цикъла се повтаря. Изключих я за 30 минути, но без ефект. Камината е от 2019, т.е. извън гаранция. Има ли друг начин, освен пращане до Грейко/Натурела? Къде биха реагирали по експедитивно? :?

Edit:
Един час след неуспешните проби, реших да пробвам отново. Пускам и то взе, че премина през зареждане, след продухването. Запали нормално и работи, за сега... Чудеса някакви стават ...
Ако пак направи нещо подобно, май, ще трябва да ходи на профилактика. :(
Последна промяна от jangeloff на вт окт 22, 2024 12:08 pm, променено общо 1 път.
Настройките провери ли?
jangeloff - специалист
вт окт 22, 2024 12:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
Настройките провери ли?
Трифонов, през всички менюта преминах, намалих продухването на 10 сек. от 15, само и само да има някаква промяна, белким излезе от "забиване", ако е забил софтуера. По-горе редактирах поста. Благодаря, а след гаранционно къде препоръчвате профилактики? Грейко нещо са променили мин. Т за включване на помпата на 70 гр., или Т на водата... ? та клоня към Натурела. При мен Т на водата средно 65, от 62 до 68 гр. без термостат, малко радиатори, малък обем за топлене.
Здравейте!
Търся технически грамотно лице, което срещу заплащане да направи профилактика на камина Грейко Бижу.
Камината дава грешка "Отворена врата" при запалване. След няколко рестартирания тръгва, но трябва да има човек да я обслужва и можем да я запалим чак като се приберем вкъщи. Миналата зима избутахме така, но не си е работа, а сами не можем да се справим.
Моля, някой ако може да отдели от времето си, ще му бъде заплатено. Оставям тел. на съпругът ми - Наско - 0887357782.
Благодаря предварително!
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако е около Варна - да помогнем, ама явно става дума за провинциалната столица, щом не пишете за къде е 😀 . А коминът чистен ли е? Голям е процента на вероятност причината да е там
Здравейте!От къде мога да си закупя димен датчик pt100 за пелетна камина GREYKO? :sad:

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: