Извади, погледни го, евентуално го почисти! Може да погледнеш и връзките при платката.
пон окт 21, 2024 5:00 pmuho написа: Здравейте, колегиМойта също поддържа димни газове около 70. Топло време, минимална мощност- нормално е. Моята е алфаплам и си има настройка- минимална температура на димните газове. Настроена е на 43 заводски. Бях я вдигнал по погрешка на 60 и ми изключваше понякога. Докато разбера че е от това...
На прага на новия отоплителен сезон, при първите пускания на камината се сблъсках със следния проблем:
Запалва се, гори си нормално. Два пъти температурната на димните газове става ниска - ок 70 градуса и пада под температурата на водата (настроена е на 72) и камината дава грешка "Загаснал огън" и се гаси.
Като цяло държи много ниска температурата на димните газове след разгаряне - ок. 75-79 градуса.
Възможно ли е да е толкова ниска?
Та да търся проблем в датчика на водата или направо да сменям датчика на димните газове?
За димните газове знам, че е Pt100. А какъв е за водата? И еднакви ли са датчика на водната риза и за бойлера?
Сега си работи нормално, но продължава да държи ниска температурата на димните газове.
Поздрави и безавариен сезон!