Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Тоест няма да стане в моя случай...
Evgeniy - майстор
Ако бойлера е на малкия кръг и не му трябва ладомата, за да работи горелката само за него, може и да стане.
LazarGanev - "Велик майстор"
kalin72 написа:
Я да попитам точно как работи управлението на Грейко при включването на бойлер...защото имам опасения, че при мен няма да стане да вържа бойлера към горелката...имам Ладомат, който се пуска от горелката. Дали и двете помпи ще работят при това положение? Щото сега се оказва, че бойлера е празен, и горелката не работи, щото у нас е топло...
За бойлера имаш ли отделна помпа?
kalin72 - майстор
Имам отделна помпа, ама мисля си, връзването не е както трябва...след Ладомата е...

Изображение
Evgeniy - майстор
Нека Лазар посъветва дали е правилно, но си мисля, че като имаш отделна помпа за отоплението, може да свържеш ладомата през контактен термостат към котела - например на 50*, а помпата за отоплението да я свържеш към горелката на 55. Така двете помпи - отопление и бойлер могат да работят независимо, а ладомата ще работи винаги, когато котела е топъл.
Друг е въпроса, ако работи ладомата дали няма да топли къщата при спряна помпа отопление :?
kalin72 - майстор
Помпата на отоплението е вързана към управлението на трипътния винтил.
geniya - специалист
Мале, мале, каква я тая плетеница :? :? :? Обезвъздушителя кой ти го е сложил толкова ниско?Никакъв ефект няма от него там.
kalin72 - майстор
geniya написа:
Мале, мале, каква я тая плетеница :? :? :? Обезвъздушителя кой ти го е сложил толкова ниско?Никакъв ефект няма от него там.
Ей такава, българска шевица се вика тва :))))
Това е стара снимка, сега не е точно така, просто исках да покажа как е вързана помпата на бойлера.
Evgeniy - майстор
Това същото управление ли пали и гаси горелката?
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
geniya написа:
Ей такава, българска шевица се вика тва :))))
Това е стара снимка, сега не е точно така, просто исках да покажа как е вързана помпата на бойлера.
Тая горната помпа ли е за бойлера. Според мен нямаш никакъв проблем и така ще работи.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: