• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Фалшификация пълна са.... :lol: :lol: :lol:
sian - специалист
Bobivan написа:
Фалшификация пълна са.... :lol: :lol: :lol:
Това за котлите ли важи, или и за горелките?
kok - специалист
Колкото по калпави са пелетите толкова повече нагар има и колкото по близко е огънят до топлообменника се получава същият ефект :wink: моят го чистя 1-2 пъти месечно със шомпъл (работа за 5минутки) но определено по голямото значение има качеството на пелетите
LazarGanev - "Велик майстор"
kok, при тебе колко е температурата на котела?
filmatoplo - майстор
Незнам , ама на всяка референция с пелетен котел , тоест снимки на монтирани -има усигуряване на връщащата вода , и сигурно над 50-55 гр .Така че и при пелетните котли не се допуска ниски температури -горенето на всвяко пелетче е 1 вид пиролиза дори и секундна . Ако изходната вода от котела към радиаторите е 50 гр , не ми казвайте че входната в котела е 30 гр. :wink:
kok - специалист
Аз го карам на МАX помпата ми е на 65гр. при пускането и когато завърти водата някъде към 20мин. ми вдига с 1гр. в стайте на 40-45мин е на 67-68гр и ми вдига с още 1гр в стаине и според времето навън изключва на час или час и половина най много, при зададените желани темп. в стаите които са 23гр(дневна)-24гр(нощна от 7-11часа)стига ми до 80-82гр. аз съм със стаен термостат на 20гр включва и на 23гр изключва котела както и вечер за няколко часа го карам на 21гр. вкл. и на 24гр. изкл. работи по 8-9часа на 24 часа и в това време около 0гр през деня ми лапа по 30кг костилки от сливи на 24 часа :wink:
turistak - специалист
проблем ли е ако няма от къде да циркулира водата при затворени термостатни глави(поради достигане на нужната температура в стаите)?
Помпата е Wilo и майсторът каза, че запомпата няма проблем?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е добре продължително време помпата да работи си затворени кранове, защото тя се охлажда от потока - поне малко поток трябва да има иначе водата в нея ще заври
turistak - специалист
и какво е решението? котелът спира при 80 градуса, помпата продължава? как да я управлявам?
тези дето закачиха котела и помпата са сервиз на вило?
kok - специалист
котела ти няма ли възможност за стаен термостат? ако има защо си сложил тия термоглави ? моята система е простичка котел помпа радиатори няма вентили буфери и втори кръг едно реле да включва помпата и това е ( е не слагам клапан филтър и разш. съд то се подразбира :lol: ) аз съм вързал помпата към котела спре ли котела спира помпата :wink: едва ли през времето в което почива 1/2-2часа водата ще замръзне (примерно :wink: ) даже когато седи без движение в котела стартовата темп. после е по голяма :wink:
та че ако системата ти е единтична с мойта не виждам защо си сложил тези глави :? ама ти си знаеш де :? :-D
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: