Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stelibg - специалист
filmatoplo написа:
До скоро имах един Стабилизатор от 1970 та година ,беше свързан като бях малък преди телевизора ,колко тежи не е истина .Същия ефект ли се търси .
Най-вероятно става въпрос за някой "стабор". Това е по-добрият вриант оt SONO протекторите, защото стабилизатора се мъчи да държи напрежението в определени граници( AVR - automatic voltage regulator), докато SONO-тата им е все тая, докато не достигнат долна/горна граница на сработване.
filmatoplo - майстор
:supz: Същия ,сивозелен цвят , сигурно е вършил нещо .
kalin72 - майстор
Филме, и на Р2 пуши кат стар дизел :) А не съм пипал нищо....
magvt - специалист
При мен след разпалване минава на 2 мощност за три минути и после вече на 3та степен, забелязах тия дни че връща през шнека като е препълнена купичката и май от там му е по лесно да излезе докато се разгори като хората, после се оправя.

А чак вчера видях, че големият шнек където е моторчето се движи нагоре надолу, досега кък ни съм го зърнало това :?:
Evgeniy - майстор
geniya написа:
Има толкова други интелигентни решения за защита от минимално и максимално напрежение, а не тези глупави защити!Който се интересува да пита Чичко Гугъл той ще му отговори.
Глупава е, защото е само за 1 консуматор...
Интересно, ако защита, която сработва под 40 милисекунди и има точност на праговете за задействане 1% е глупава, то каква би би била умната?

В гугъл намирам само по-глупави, на Елмарк например, детоизключват механично главния предпазител...
Здравейте , от скоро и аз се сдобих с РБ 20 като цяло съм доволен за сега та питането ми е , след като монтирах стайния термостат като вдигне градуси в къщи , особено през деня , горелката какво трябва да прави , защото днес стоя цял ден в суспенд и подаваше през 8 мин. ( на хай палър ми е подръжката ) преди да сложа термостата пробвах с ЦК ключ как работи и като я изключа (все едно е дигнала градуси пишеше изключена от ст.термостат и не подаваше нищо до пълно загасване
Сега пише подържане и пуска ??? Къде съм сбъркал ??
Благодаря предварително на отзовалите се.
gnt69 - майстор
nskolev написа:
Здравейте , от скоро и аз се сдобих с РБ 20 като цяло съм доволен за сега та питането ми е , след като монтирах стайния термостат като вдигне градуси в къщи , особено през деня , горелката какво трябва да прави , защото днес стоя цял ден в суспенд и подаваше през 8 мин. ( на хай палър ми е подръжката ) преди да сложа термостата пробвах с ЦК ключ как работи и като я изключа (все едно е дигнала градуси пишеше изключена от ст.термостат и не подаваше нищо до пълно загасване
Трябва да намалиш поддържане на 0 например и ще изгасва веднага. на 5 ще изгасва след 5 минути. :partyman:
Miro4774 - специалист
Възможно ли е от малка тяга на комина да се получава така, че горелката да не може да вдига високи градуси. Искам да попитам колко трябва да е пламъка при мен е между 165 -183. И дали това е показател дали гори правилно?
gnt69 написа:
nskolev написа:
Трябва да намалиш поддържане на 0 например и ще изгасва веднага. на 5 ще изгасва след 5 минути. :partyman:
Не те разбирам, поддържането съм го направил през 8 минути на хай палър , нормално ли е 8 часа да пуска тъй като стайния е намален на 18 гр. не трябва ли да изгасне след като стайния не иска температура ???
maistora1965 - специалист
Може ако котела не е херметичен и комина е затиснат иначе горелката надува и в котела има свръх налягане.А за осветеността Грейкото когато прибутва пелетите винаги засенчва датчика и осветеността пада.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: