LazarGanev написа:saraneron, можеш ли да ми кажеш кой, как и къде в Бг може да направи такова смесване на газ и въздух - в газопреносната или в газоразпределителната мрежа?Колко струва един кубик азот? А въглероден двуокис

LazarGanev написа:saraneron, можеш ли да ми кажеш кой, как и къде в Бг може да направи такова смесване на газ и въздух - в газопреносната или в газоразпределителната мрежа?Колко струва един кубик азот? А въглероден двуокис
LazarGanev написа:Аз не казвам, че азота е по-скъп, а коя инстанция и къде може да го направиКакво е инсталация за складиране на въглероден двуокис (отработени газове) под земята с цел намаляване на въглеродните емисии и спестяване от таксите им?
LazarGanev написа:Аз не твърдя, че газът е със същото качество - различните находища имат различно качество, може да се изчерпало едното и руснаците да ни пращат от друго. Но да се твърди, че някой в Бг е тръгнал да смесва газа в газопровода с азот или въгледвуокис е несериозно. Това не е склад с цистерни и да преливаш от едната в другата. Това е една обща мрежа - няма как да стане. За Чирен не мога да коментирам, не съм наясно, но там има запаси за 2 седмици, доколкото знам - ако горим само от там. Не съм дори как се разтварят различните газове с метана.Руския газ принципно е с доста добро качество. Знаеш ли какъв му е състава?
Иначе отоплявам 3-стаен апартамент ново строителство. Стая 10м2 - радитор 10 глидера, стая 13м2- радиатор 10 глидера, Хол + кухня 17м2 + 6м2 - радиатор 15 глидера.Потреблението ми е следното:
Радиаторите са Global Mix H500 с термоглави. Имам и лира с 20 тръби(не знам как е правилно)
Изчетох темата и до колкото смятам са ми малки радиаторите ;(
Какво може да се направи?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: