• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 175
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
2v6 - майстор
LazarGanev написа:
saraneron, можеш ли да ми кажеш кой, как и къде в Бг може да направи такова смесване на газ и въздух - в газопреносната или в газоразпределителната мрежа?
Колко струва един кубик азот? А въглероден двуокис :?:
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз не казвам, че азота е по-скъп, а коя инстанция и къде може да го направи :)
2v6 - майстор
LazarGanev написа:
Аз не казвам, че азота е по-скъп, а коя инстанция и къде може да го направи :)
Какво е инсталация за складиране на въглероден двуокис (отработени газове) под земята с цел намаляване на въглеродните емисии и спестяване от таксите им?

А какво представлява складирането на природен газ в подземното хранилище в Чирен или в кое да е руско такова?
saraneron - специалист
Лазаре ,а ти можеш ли да твъдиш, че газта не е разредена и че това не е възможно !И защо пред години хората са харчили с 30-40% ПО-МАЛКО ГАЗ ЗА СЪЩОТО ЖИЛИЩЕ ,говорим не за цена а за м3 ? Котела да не се е амортизирал или вместо да се изолират са си махнали прозорците? Из-за недостаточного очищения газа, украинцы получают его не очень хорошего качества, утверждают эксперты из газоперерабатывающего завода, сообщает Газета.ua. «Газ плохого качества считается, если он горит оранжевым или красным цветом, значит он плохо очищен от бутана, бутилена или гексана, и пропана. Нарушается теплоотдача из-за этих остатков у голубого топлива. А значит, элементарно чайник закипает дольше. Поэтому украинцы намного больше выжигают газ. С любыми веществами и соединениями смешать очищенный газ невозможно. Это ведь не песок и вода. Теоритически возможно смешать неочищенный газ с очищенным», - сообщили сотрудники из Качановского газоперерабатывающего завода. Кстати добраться к нему можно с помощью грузовика с пробегом из европы.
Украинцам уже подают смешанный газ, ведь российский газ смешивают с украинским газом. А проблема вся в том, что украинское голубое топливо не такого уж хорошего качества, поэтому отражается это негативными эффектами. Немного раньше Александр Голуб говорил о подозрении, что газ, который поступает украинцам чем то разбавленный.
Аз не твърдя, че газът е със същото качество - различните находища имат различно качество, може да се изчерпало едното и руснаците да ни пращат от друго. Но да се твърди, че някой в Бг е тръгнал да смесва газа в газопровода с азот или въгледвуокис е несериозно. Това не е склад с цистерни и да преливаш от едната в другата. Това е една обща мрежа - няма как да стане. За Чирен не мога да коментирам, не съм наясно, но там има запаси за 2 седмици, доколкото знам - ако горим само от там. Не съм дори как се разтварят различните газове с метана.
2v6 - майстор
LazarGanev написа:
Аз не твърдя, че газът е със същото качество - различните находища имат различно качество, може да се изчерпало едното и руснаците да ни пращат от друго. Но да се твърди, че някой в Бг е тръгнал да смесва газа в газопровода с азот или въгледвуокис е несериозно. Това не е склад с цистерни и да преливаш от едната в другата. Това е една обща мрежа - няма как да стане. За Чирен не мога да коментирам, не съм наясно, но там има запаси за 2 седмици, доколкото знам - ако горим само от там. Не съм дори как се разтварят различните газове с метана.
Руския газ принципно е с доста добро качество. Знаеш ли какъв му е състава?
Не, в момента нямам точни цифри. Мисълта ми е, че ако не отговаря на договорения стандарт това, което идва по тръбата от Русия - има си контролни органи, които веднага ще реагират
zmiori - специалист
В зависимост от състава се определя и калоричноста като коефицент в преобразуването на измерените м3 в НОРМАЛНИ м3 участват и още няколко коефицента.
около 90 - 95 м3 /нормални/ са равми на 1 MWh/h.
saraneron - специалист
http://www.ilugansk.com/index.php?optio ... 1Интересно е с колко пада калоричноста и реално колко е преразхода за да се компенсира намаленото топлоотдаване?
noemis - напреднал
Здравейте, не съм писал от миналата зима след като сложих датчика.
И тази зима не съм добавял глидери.
Иначе отоплявам 3-стаен апартамент ново строителство. Стая 10м2 - радитор 10 глидера, стая 13м2- радиатор 10 глидера, Хол + кухня 17м2 + 6м2 - радиатор 15 глидера.
Радиаторите са Global Mix H500 с термоглави. Имам и лира с 20 тръби(не знам как е правилно)
Изчетох темата и до колкото смятам са ми малки радиаторите ;(
Какво може да се направи?
Потреблението ми е следното:
31-01-2012 0.205
30-12-2011 0.177
29-11-2011 0.188
28-10-2011 0.056

Температурат на котлето е на 78-80 градуса. При тази температура котлето не се изключва, а термо датчика изключва котлето. Октомври, ноември и декември държах на 21 градуса, януари 22-23 градуса.
Преди бях казал, че под мен никой не живее, а над мен вече има хора от януари и за това слагам на 23 градуса и ги подържа без много да се включва котлето.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 175

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: