• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе 200лв може да го докараш за материали, но поне още толкова за труд, за да стане като хората, защото има много операции, които искат последователност, не става за 1-2 дни, макар да са малко метрите. Инокса става за 2 часа. Хвърлил си око на най-скъпите марки. Например 120лв с ДДС не обезсмисля ли зидането? :cool:
zaksofon - специалист
Ами, аз ще си го зидам, така че, допълнително няма да се правят харчове за труд. Безработен съм, поне да съм си полезен с някаква работа. Имаш ли линк за тези от 120 лв с ДДС? Благодаря!
zaksofon - специалист
Ей го дей и моя комин! В процес е на изграждане още, но лека полека... Зора е да го почнеш, после е лесно :) Има ли някакви забележки, казвайте сега или замълчете завинаги, че после няма да го събарям. Пояснявам, това е половината от височината. С тухли, ще зидам до където е изолацията, след тях, ще сложа винкели по ръбовете, които ще бетонирам в тухления “кофраж“ и вата до шапката, общата дължина, ще е 4,5 метра.
П.П. Боклуците отзад, са на съседа...

Прикачен файл

28870373_2057167924310028_4857747087112011776_o.jpg

Прикачен файл

28870366_2057167930976694_6687535538984976384_o.jpg

Прикачен файл

28872177_2057167897643364_3368548450890153984_o.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз съм от замълчалите :stumm:
zaksofon - специалист
LazarGanev написа:
Това ми звучи, като - “Супер е“ !:)
zaksofon написа:
LazarGanev написа:
Срамежлив съм, ама пък Лазар е тактичен.
Като не знаеш, питай бе!
Най долната снимка е най хубава. Вата до горе, можеше и по дебела. Рабицова мрежа, шпакловка с ъгълчета-бързо, лесно и по евтино. Разликата можеше да я дадеш на някого за акъл и майсторлък.
Ти майсторлъка си го имаш ,ама от тухли, зидарии и разни бетонории нама нужда.
Rumen72 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
zaksofon написа:
LazarGanev написа:
Като не знаеш, питай бе!
Най долната снимка е най хубава. Вата до горе, можеше и по дебела. Рабицова мрежа, шпакловка с ъгълчета-бързо, лесно и по евтино. Разликата можеше да я дадеш на някого за акъл и майсторлък.
Ти майсторлъка си го имаш ,ама от тухли, зидарии и разни бетонории нама нужда.
И моят е подобен, долепен до къщата странично, телата с отвор 180, височина 7,2 метра, изолация 5 см вата измазан и шапка на върха. Сега лошите новини, въпреки, че съм запушил отвора на върха наполовина, при по ниска температура от 120 градуса на фукса на 35 кв. котел на пелети, започват да текат кондензи, явно не може да се стопли хубаво коминът.
Прикачен файл:
IMG_20180301_104519-02.jpeg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
То за конденЗата имаше друга магия
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Трифон П.Трифонов написа:
..
Като не знаеш, питай бе!
Най долната снимка е най хубава. Вата до горе, можеше и по дебела. Рабицова мрежа, шпакловка с ъгълчета-бързо, лесно и по евтино. ....
=D>
Rumen72 - специалист
n_a написа:
То за конденЗата имаше друга магия
Ъхъм, 52 гр. Етилов с мирис и вкус на кайсия, оооххаа.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: