• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul - майстор
Antonii написа:
За кво ти е това като водата от водната риза която е с около 80-90градуса директно може да се вкара в отоплителната инсталация :!:
Много просто водната риза няма да стопли водата в инсталацията :!: дори може да се наложи обратното ,основно ще е производството на ток който евентуално да се утрои от климатика,а с изгорелите газове да се предотврати замръзване и вдигане на КОП-а на ТП,ако тока е в повече ще топли бойлера който също е свързан в системата или за други консуматори което ще намали и сметката за ток.Дали цялата система ще е рентабилна е трудно да се каже,но не е трудна,нито скъпа за изпълнение.
filmatoplo - майстор
:) Като бях малък но физик , измислих да свържа електромотор за динамо с 20 санта кабел .Врътваме - и динамото дава ток на мотора а мотора върти динамото да произвежда ток -колко хитро да ама не . :wink: Още не бях открил силите на съпротивление и закона на Ом :? (шегувам се сам ) :wink:
2v6 - майстор
kuuuuuul написа:
В този ред на мисли ми идва следната идея.Генератор с водно охлаждане захранва ТП въздух/вода,като водната риза е свързана с водата за отопление която минава също и през топлообменник затоплян от изгорелите газове които накрая минават през питата на климатика :?
Точно такъв е принципа на заводските газови термопомпи.
Разликата е, че при тях компресора на термопомпата се върти директно от ДВГ-то - няма генератор и електродвигател където да се губят 10-20%.
kuuuuuul - майстор
2v6 написа:
kuuuuuul написа:
В този ред на мисли ми идва следната идея.Генератор с водно охлаждане захранва ТП въздух/вода,като водната риза е свързана с водата за отопление която минава също и през топлообменник затоплян от изгорелите газове които накрая минават през питата на климатика :?
Точно такъв е принципа на заводските газови термопомпи.
Разликата е, че при тях компресора на термопомпата се върти директно от ДВГ-то - няма генератор и електродвигател където да се губят 10-20%.
Яааа,почти съм открил топлата вода :lol: В домашни условия трудно може да се направи такова нещо освен ако не се продават такива компресори,за направи си сам моя вариант изглежда добър стига недостатъците да не го обезмислят.Имаш ли някой линк да прочета повече за тези ТП.
Последна промяна от kuuuuuul на чет яну 21, 2010 8:40 am, променено общо 1 път.
Iliev Labs - специалист
Компресори за климатик на лек автомобил.
kuuuuuul, мога да ти осигуря няколко на символични цени.
Чаро - Акълия
filmatoplo написа:
:) Като бях малък но физик , измислих да свържа електромотор за динамо с 20 санта кабел .Врътваме - и динамото дава ток на мотора а мотора върти динамото да произвежда ток -колко хитро да ама не . :wink: Още не бях открил силите на съпротивление и закона на Ом :? (шегувам се сам ) :wink:
:lol: :lol: :lol:
В детството и аз колко експериментирах с динамото от старото Балкан-че и едно моторче от влак Пико...
:lol: :lol: :lol:
kuuuuuul - майстор
Не знам тези компресори да ли ще вършат работа :?да ли са достатъчно мощни/ но нищо не пречи да се вържат заедно с генератора.Направих една бърза сметка,1месец-30дни по 24ч -720ч,за 100м2 жилище за отопление и ток 300лв което прави 0,42лв/ч - равно на около 1/2л газ,е такъв разход едва ли мога да постигна :x Моля намерете грешка в тези сметки щото всичко отива на вятъра. :cry:
LazarGanev - "Велик майстор"
Koeто идва да каже, че за едно жилище не е рентабилна схемата за основен източник на енергия
Antonii - майстор
kuuuuuul написа:
Много просто водната риза няма да стопли водата в инсталацията :!: ...
И що така при положение, че температурата на изход от водата риза е 80градуса?!
Спора щото водещия товар при тия агрегати е топлинния, а не електрическия, излишната ел. енергия се отдава в мрежата и се плаща на доста добра цена.
Вече ако искаш автономна работа. Най-лесно е догряването да стане с котел на газ. Икономически е по-изгодно(смятано е).
Но ако някой има излишни средства и ТП е опция. :)
kuuuuuul - майстор
И що така при положение, че температурата на изход от водата риза е 80градуса?!

Това е вярно ако топлиме десетина литра вода и един радиатор,но за 100л и 10бр радиатора едва ли.Лошото е че идеята явно е нерентабилна :cry:

П.П Как да цитирам само част от текст :?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Шантава идея - Бензинов ДВГ на метан, използван за отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: