Antonii написа:За кво ти е това като водата от водната риза която е с около 80-90градуса директно може да се вкара в отоплителната инсталацияМного просто водната риза няма да стопли водата в инсталацията

Antonii написа:За кво ти е това като водата от водната риза която е с около 80-90градуса директно може да се вкара в отоплителната инсталацияМного просто водната риза няма да стопли водата в инсталацията
kuuuuuul написа:В този ред на мисли ми идва следната идея.Генератор с водно охлаждане захранва ТП въздух/вода,като водната риза е свързана с водата за отопление която минава също и през топлообменник затоплян от изгорелите газове които накрая минават през питата на климатикаТочно такъв е принципа на заводските газови термопомпи.
2v6 написа:Яааа,почти съм открил топлата водаkuuuuuul написа:В този ред на мисли ми идва следната идея.Генератор с водно охлаждане захранва ТП въздух/вода,като водната риза е свързана с водата за отопление която минава също и през топлообменник затоплян от изгорелите газове които накрая минават през питата на климатикаТочно такъв е принципа на заводските газови термопомпи.
Разликата е, че при тях компресора на термопомпата се върти директно от ДВГ-то - няма генератор и електродвигател където да се губят 10-20%.
filmatoplo написа:Като бях малък но физик , измислих да свържа електромотор за динамо с 20 санта кабел .Врътваме - и динамото дава ток на мотора а мотора върти динамото да произвежда ток -колко хитро да ама не .
Още не бях открил силите на съпротивление и закона на Ом
(шегувам се сам )
kuuuuuul написа:Много просто водната риза няма да стопли водата в инсталациятаИ що така при положение, че температурата на изход от водата риза е 80градуса?!...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: