Antonii написа:За кво ти е това като водата от водната риза която е с около 80-90градуса директно може да се вкара в отоплителната инсталацияМного просто водната риза няма да стопли водата в инсталацията
 дори може да се наложи обратното ,основно ще е производството на ток който евентуално да се утрои от климатика,а с изгорелите газове да се предотврати замръзване и вдигане на КОП-а на ТП,ако тока е в повече ще топли бойлера който също е свързан в системата или за други консуматори което ще намали и сметката за ток.Дали цялата система ще е рентабилна е трудно да се каже,но не е трудна,нито скъпа за изпълнение.
 дори може да се наложи обратното ,основно ще е производството на ток който евентуално да се утрои от климатика,а с изгорелите газове да се предотврати замръзване и вдигане на КОП-а на ТП,ако тока е в повече ще топли бойлера който също е свързан в системата или за други консуматори което ще намали и сметката за ток.Дали цялата система ще е рентабилна е трудно да се каже,но не е трудна,нито скъпа за изпълнение..gif)
 Като бях малък но физик , измислих да свържа електромотор за динамо с 20 санта кабел .Врътваме - и динамото дава ток на мотора а мотора върти динамото да произвежда ток -колко хитро да ама не .
 Като бях малък но физик , измислих да свържа електромотор за динамо с 20 санта кабел .Врътваме - и динамото дава ток на мотора а мотора върти динамото да произвежда ток -колко хитро да ама не .  Още не бях открил силите на съпротивление и закона на Ом
 Още не бях открил силите на съпротивление и закона на Ом   (шегувам се сам )
 (шегувам се сам ) 

В домашни условия трудно може да се направи такова нещо освен ако не се продават такива компресори,за направи си сам моя вариант изглежда добър стига недостатъците да не го обезмислят.Имаш ли някой линк да прочета повече за тези ТП.
 В домашни условия трудно може да се направи такова нещо освен ако не се продават такива компресори,за направи си сам моя вариант изглежда добър стига недостатъците да не го обезмислят.Имаш ли някой линк да прочета повече за тези ТП.

Моля намерете грешка в тези сметки щото всичко отива на вятъра.
 Моля намерете грешка в тези сметки щото всичко отива на вятъра. 

.gif)