какви два три дни аз на най студеното време я почиствах на 5-6 дена с тия пелети а като е по топло минавам 10 дни верно че чакам хубаво да се напълни догоре ама какво пък мизерията се чисти за 30 минути както викаш много сам доволен а за шума ами тя ми е в хола не се чува в спалнята изобщо даже иначе в хола да но е поносимо 
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaletoo87
- помощник
3149 мнения в "Мнение за производители на пелети"
jabata
- специалист
Е аз мойта я чистих зимата веднъж на 7-8 дена, защото се задръстваше с пепел, ама не я и гасях. Слагам я на минимална мощност, намалявам още малко пелетите... и си поддържа перфектно температурата.
Но може би проблема при мене е, че попаднах на едни много пепеливи пелети, които ми зацапват стъклото и това ме дразни.
Но може би проблема при мене е, че попаднах на едни много пепеливи пелети, които ми зацапват стъклото и това ме дразни.
jabata
- специалист
feikot написа:Моя е запален на 20 ноември и спрян преди 10-15 дни
feikot написа:Аз от 20 ноември до ония ден съм чистил 5 пъти. Както искаш смятайТова както и да го смятам, означава че е чистен на 20-25 дена.![]()
Както и да го смятам не ми се връзва. За 20-25 дена би трябвало да изгориш поне 300 кг пелети (непрекъснат режим на работа). 300 кг. пелети и отгоре без никакво чистене би изкарал единствено някой Dakon/Bosch с присадена горелка. Но присадена горелка, няма да се оправи, и поне веднъж ще се задръсти с шлака.
За да мога да повярвам, дай малко инфо колко тона си изгореил, в какво...и разбира се какви пелети.
feikot
- специалист
То ми е в подписа. Уотърленд котел и горелка. Не съм смятал колко тона съм изгорил,но са около 2,по принцип си водя записки в един тефтер и реших като приключи сезона да ударя чертата и да видя. Тия дни ще го направя.
Имайте предвид,че имаше и дни,в който през деня не е работил (спирам радиаторите и той си минава в хистерезиса и се самозагася докато не отвъртя радиаторите на ново)
Пелетите бяха - 600 кг. от Средна гора (Стара Загора) (бор) 300 кг. на един гаражник в съседно село (бор) и 300 кг. на някаква габровска фирма (букови). После купих 4 тона габровнишки и съм изгорил около тон,като дадох на един приятел няколко чувалчета и продадох 10 (по 15 кг са)
Даже за достоверност мога да снимам страниците на тефтера,там с дата и час и настройки съм записвал колко чувала зареждам
Имайте предвид,че имаше и дни,в който през деня не е работил (спирам радиаторите и той си минава в хистерезиса и се самозагася докато не отвъртя радиаторите на ново)
Пелетите бяха - 600 кг. от Средна гора (Стара Загора) (бор) 300 кг. на един гаражник в съседно село (бор) и 300 кг. на някаква габровска фирма (букови). После купих 4 тона габровнишки и съм изгорил около тон,като дадох на един приятел няколко чувалчета и продадох 10 (по 15 кг са)
Даже за достоверност мога да снимам страниците на тефтера,там с дата и час и настройки съм записвал колко чувала зареждам
jabata
- специалист
Е чак от снимков материал няма нужда. Но след като котела е заспивал, това обяснява нещата. В режим на "хистерезис" котела реално не работи, така че и не харчи пелети.
Но все пак е и котел, така че това обяснява нещата, защо толкова малко е чистен.
Едно е котел, друго е камина. За съжаление камините имат недостатъка че трябва да се чистят по-често, най-малкото защото стъклото на камината почернява.
Но едното и другото си имат своите предимства и недостатъци, и е много трудно да се каже кое е по-добре, защото най-малкото зависи от отоплителната площ, квадратура и разпределение.
Но все пак е и котел, така че това обяснява нещата, защо толкова малко е чистен.
Едно е котел, друго е камина. За съжаление камините имат недостатъка че трябва да се чистят по-често, най-малкото защото стъклото на камината почернява.
Но едното и другото си имат своите предимства и недостатъци, и е много трудно да се каже кое е по-добре, защото най-малкото зависи от отоплителната площ, квадратура и разпределение.
feikot
- специалист
Е то заспиването да е в общо 20 дена от ноември. Просто плюса при мен е,че съм на последен (5и) етаж и имам 2 тавански стаи,които ми се падат върху апартамента.Едната е 5 квадрата,другата е голяма-25 квадрата.В малката сложих котела и подробностите му,а в другата пелетите.За това ми се върза така удобно котел. Тръбите минават през таванските стаи и нищо не се вижда вкъщи.
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература