• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kani123 - напреднал
опитаи с моите по горе съм ги показал
roland - специалист
Дайте решение и за малкия бункер на Алба 18. Моят бункер побира по - малко от чувал, дразнещо е да ставам сутрин, за да слагам пелети. Ще ми се да я зареждам веднъж дневно. Вероярно някакво приспособление от ламарина или да изкормя тавана на долния капак?
nelim - специалист
roland написа:
Дайте решение и за малкия бункер на Алба 18. Моят бункер побира по - малко от чувал, дразнещо е да ставам сутрин, за да слагам пелети. Ще ми се да я зареждам веднъж дневно. Вероярно някакво приспособление от ламарина или да изкормя тавана на долния капак?
И аз следя с интерес.. доста неприятна изненада беше че навсякъде пишеше 22кг, а реално с клизма събира една торба 15кг.. доста подвеждащо :( Особено като гледам как на Грейко Бижу-то пише 45кг.. та това са 3 чувала срещу само 1 тук..
m.eit - специалист
nelim написа:
roland написа:
И аз следя с интерес.. доста неприятна изненада беше че навсякъде пишеше 22кг, а реално с клизма събира една торба 15кг.. доста подвеждащо :( Особено като гледам как на Грейко Бижу-то пише 45кг.. та това са 3 чувала срещу само 1 тук..

Три ама с клизма 2.5 е по вярно!
:weedman:
nelim - специалист
Е добре де, и те са послъгали с тия 45.. ама пак 2.5торби е доста по-добре от 1 :)
m.eit - специалист
nelim написа:
Е добре де, и те са послъгали с тия 45.. ама пак 2.5торби е доста по-добре от 1 :)
Така си е ! :yawinkle:
nelim - специалист
Най-ниската степен на Алба18 може ли да падне под 6 киловата? В смисъл там на менюто на мощност, дето показва статуса на камината, ми показва от 6 до 18(5 степен), ако я огранича до 3-та степен върви м/у 6 и 11, ама колкото и да намалям параметрите на първа степен не пада под 6 киловата, в момента първа степен ми е Пар10 - 14(беше 19), Пар18 - 45(беше 56) и продължава да пише 6, реално може ли да падне на по-ниска минимална мощност? Че още е топло времето и даже на минималната си достига температура и се гаси, дали да намалям още :)

Чудя се какво ще стане ако на Алба18 сложа параметрите от Минима12 ? :D
filmatoplo - майстор
В момента камините даже на минимум са мощни ,до като пишех погледнах моята запалих я преди малко вече е в изчакване , степен под 1 .Може да я намалял до едно положение - до като държи огъня . :)
nelim - специалист
filmatoplo написа:
В момента камините даже на минимум са мощни ,до като пишех погледнах моята запалих я преди малко вече е в изчакване , степен под 1 .Може да я намалял до едно положение - до като държи огъня . :)
Да това е ясно.. просто ми беше интересно дали тия степени са си вързани от 6 до 18 или раелно изчислява спрямо параметрите , че в книжката на Алба18 пише минимална мощност 3 киловата, затова се чудех дали тази мощност дето пише на дисплея може да падне под 6 :)

Иначе засега съм решил проблема с един BBoil RF стаен термостат, който не и дава да се запали докато не захладнее вкъщи, че иначе постоянно се пали да си топли водата, докато термоглавите са затворени :)
silent написа:
Колеги малко спешна помощ , Албата ми не пали като хората . При палене препълва кошницата шнека се забива и задръства. З,апалката работи защото почва да пуши в кошницата като разровя обаче многото пелети пречат да запали отделно трябва да ръчкам шнека да отпуши . Това стана сега с новите пелети, явно бавно палят . Кои параметри да бутна.
по -голям размер на пелетите
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: