• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikrum, моля те дай мейл за връзка или пиши на stoychev70@gmail.com

Предварително ти благодаря!
nokoniko - специалист
nelim написа:
Най-ниската степен на Алба18 може ли да падне под 6 киловата? В смисъл там на менюто на мощност, дето показва статуса на камината, ми показва от 6 до 18(5 степен), ако я огранича до 3-та степен върви м/у 6 и 11, ама колкото и да намалям параметрите на първа степен не пада под 6 киловата, в момента първа степен ми е Пар10 - 14(беше 19), Пар18 - 45(беше 56) и продължава да пише 6, реално може ли да падне на по-ниска минимална мощност? Че още е топло времето и даже на минималната си достига температура и се гаси, дали да намалям още :)

Чудя се какво ще стане ако на Алба18 сложа параметрите от Минима12 ? :D
Каквито и настройки да направиш киловатите ще ти ги показва едни и същи/и при мен е така/. Когато намалиш параметрите реално ти намаляваш и мощността, но то ще си показва 6...11...18. Когато видиш, че е на 6 киловата значи, че работи на първа степен, но не значи, че тези 6 киловата са реални. :partyman:
nokoniko - специалист
silent написа:
Колеги малко спешна помощ , Албата ми не пали като хората . При палене препълва кошницата шнека се забива и задръства. З,апалката работи защото почва да пуши в кошницата като разровя обаче многото пелети пречат да запали отделно трябва да ръчкам шнека да отпуши . Това стана сега с новите пелети, явно бавно палят . Кои параметри да бутна.
Параметри 6 и 8 са за подаване на пелети при разпалване ....намалявай ги по малко, но помни какви са настройките в момента, че като смениш пелетите може да се наложи да си върнеш старите. :partyman:
simeon_86 - напреднал
Един въпрос, на който сигурно сте отговорили вече, но аз не мога да намеря отговора в форума. Имам пелетна печка EcoSpar Minima, Която се води 10+2KW = 12 kW мощност. Та въпроса ми е следният. Когато наглася темературата на 22 градуса с дистанционното.. пелетната печка спира работа на 23 градуса, и почва работа на 21 градуса. Т.е. има горен и долен толеранс 1 градус. Как мога да намаля горният толеранс на 0,1 градуса примерно, т.е. да спира на 22.1, ако съм задал 22 градуса. Благодаря предварително за отговора.
filmatoplo - майстор
И да започва работа на 21,9 така ли. :)
nokoniko - специалист
simeon_86 написа:
Един въпрос, на който сигурно сте отговорили вече, но аз не мога да намеря отговора в форума. Имам пелетна печка EcoSpar Minima, Която се води 10+2KW = 12 kW мощност. Та въпроса ми е следният. Когато наглася темературата на 22 градуса с дистанционното.. пелетната печка спира работа на 23 градуса, и почва работа на 21 градуса. Т.е. има горен и долен толеранс 1 градус. Как мога да намаля горният толеранс на 0,1 градуса примерно, т.е. да спира на 22.1, ако съм задал 22 градуса. Благодаря предварително за отговора.
Параметри 50 и 53 колко са ти в момента? Мисля, че ако параметър 53 е 10 / +1 градус/, трябва да го направиш 1/ ще стане + 0,1 градус/
simeon_86 - напреднал
nokoniko написа:
simeon_86 написа:
Параметри 50 и 53 колко са ти в момента? Мисля, че ако параметър 53 е 10 / +1 градус/, трябва да го направиш 1/ ще стане + 0,1 градус/

Par50 - 10, par51 - 115, par53 - 1.

Но въпреки това не започва да спира работа на 22,1 градуса, когато съм настроил на 22 от дисплея на камината.

Мене ме притеснява друго, че параметрите( 50 и 53 ) са в зависимост с параметъра 51 - на който стойноста му е голяма... Цитирам от книжката за параметър 50 -

Отностно Параметър 50: В конфигурация „камина с водна помпа“ отоплителният уред рестартира след като температурата на въздуха спадне под [PAR51-PAR50], изразена в 0,1 от градуса, а температурата на водата спадне под [PAR52PAR96]. Обърнете внимание, че в PAR51 се задава желаната температура на въздуха, а в PAR52 се задава желаната температура на водата (само при камина с водна помпа!)

Ето и за параметър 53:

Отностно Параметър 53: Температурна разлика на входа на охладената течност: В конфигурация „камина“: Ако настроената стойност е 0, камината не спира. В този случай можете да използвате външния термостат (свързан към I/O I03) за включване или изключване на камината. Ако настроената стойност е различна от 0, охладената течност се допуска в камината, когато температурата на въздуха надвиши [PAR51 (в оС) + PAR53 (в 0,1 оС)]. В конфигурация „камина с водна помпа“: Ограничителната температура, която се базира на измерването на температурата на въздуха, е същата като горе. Ограничителната температура за водата се задава в PAR95. В конфигурация „котел/горелка“: в този параметър се задава ограничителната температура в хх оС.

И най-накрая Пар 51, който е в зависимост с горните два:

Отностно Параметър 51: Желаната температура на въздуха/водата (в оС): В конфигурация „камина“ задава желаната температура на въздуха в хх.х оС (максималната допустима стойност е 51.0). В конфигурация „камина с водна помпа“ задава желаната (стайна) температура в хх.х оС (максималната допустима стойност е 51.0). В конфигурация „котел/горелка“ задава желаната (стайна) температура в хх оС. В конфигурация „бойлер с акумулатор“, този параметър се изчислява като [PAR84 + и не може да се променя ръчно

Но на мене ми се струва, че по скоро имам този външен термостат за стая. Когато ми сложиха печката, към нея си имаше монтирано кабелче с термочуствителна глава, която ми мери градусите в стаята... завинтено е точно до захранващият кабел на печката и се полага на 2-3 метра от печката. Та ако е това, как мога да настроя да ми спира на 22, 1 градуса при положение, че съм го изкомандвал от дисплея да ми държи 22 градуса.
Също така искам да почва работа ако спадне 1 градус, т.е на 21 градуса да почва да работи.
filmatoplo - майстор
Седя и умувам :? говориш - да спира и да тръгва през 0,1 градус какво имаш предвид .Искаш камината да гаси и пали ,или само да намаля и увеличава мощност .Тези 0,1 градуса по какво искаш да се мерят - по температура на водата или по въздуха в стаята .
simeon_86 - напреднал
filmatoplo написа:
Седя и умувам :? говориш - да спира и да тръгва през 0,1 градус какво имаш предвид .Искаш камината да гаси и пали ,или само да намаля и увеличава мощност .Тези 0,1 градуса по какво искаш да се мерят - по температура на водата или по въздуха в стаята .

Искам на дисплея когато настроя на 22 градуса.. камината да спира да работи на достигнати 22,1 градуса. Почването и на работа да е на 21 градуса... това е толеранс 1,1 а не 0,1 :). Сега пробвах с промяна на пар 53 на 0 но все още не ми спира камината на 22,1 градуса.....

Искам по температура на стаята
nokoniko - специалист
simeon_86 написа:
filmatoplo написа:

Искам на дисплея когато настроя на 22 градуса.. камината да спира да работи на достигнати 22,1 градуса. Почването и на работа да е на 21 градуса... това е толеранс 1,1 а не 0,1 :). Сега пробвах с промяна на пар 53 на 0 но все още не ми спира камината на 22,1 градуса.....

Искам по температура на стаята
Мисля, че пар.53 трябва да ти е 1, за да спира на 22,1, а пар.50 да е 10, за да я пуска на 21 градуса. Ако не се получава явно нещо пропускаме. :partyman: Пар.51 - направи го 25....а пар.76 колко ти е.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: