• 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Zaki - помощник
пон окт 29, 2018 10:24 pmbmahob написа:
Ако имаш възможност сложи термоглави ще стане по лесно, от там я сложи да гони Т на водата е ще си свиркаш, аз настройки няма как да ти дам като не знам , как тие тягата, пелетите и т.н, при ципно заводски е са доста завишени оборотите на вентилатора на всяка степен, мога да ти напиша моите , но аз топля едно , ти друго лато квадратура, имаш ли изолация?
Имам изолация, тягата е доста добра. Скоро ще сложа термо глави, пелетите са иглолистни Кюстендилски клас а. Оборотите съм ги намалил 5-2000, 1-1500 лоад прелет -1. След първите 50 тина мин камината си модулира тьй като прави от 23 зададени 24 стайна Т. Настроил съм я на 02 да гони Т на вода 60с но.... Не се случва.
Ивелин Петров - специалист
Имам изолация, тягата е доста добра. Скоро ще сложа термо глави, пелетите са иглолистни Кюстендилски клас а. Оборотите съм ги намалил 5-2000, 1-1500 лоад прелет -1. След първите 50 тина мин камината си модулира тьй като прави от 23 зададени 24 стайна Т. Настроил съм я на 02 да гони Т на вода 60с но.... Не се случва.
[/quote]

Камината е настроена да влиза в модулация при достигане на един от двата параметъра - зададена Т на вода или на стая.. в случая при теб влиза в модулация, тъй като си задал 23 градуса а тя е качила на 24 т.е. спира да следи водата. В случая можеш да вдигнеш градусите на Т в стаята на 25-26 например, като по този начин камината преди да ги достигне може би ще успее да затопли водата до 60 гр. При мен например, първоначално бяха ми задали Т на стая на максималната стойност - 35 градуса, за да може камината да влиза в модулация при достигане на Т на вода. В последствие си ги урегулирах така, че 25 гр. в стаята с камината са ми достатъчни за да имам и 60 градуса на водната риза :)
kaptagona - специалист
Защо load pelet -1. Като намаляш подаването на пелети не гори ли по слабо.И ако не са и много калорични забавяш още горенето.
Zaki - помощник
вт окт 30, 2018 7:01 amkaptagona написа:
Защо load pelet -1. Като намаляш подаването на пелети не гори ли по слабо.И ако не са и много калорични забавяш още горенето.
Така е забравям го защото съм забавил и вентилатора. С настройките на техника направо излизат от кошницата пелетите.
Има настройки на мощността от 1до 5, за модулацията има ли настройки или тя се води по настройки на 1 ва, забелязвам, че при 1550 оборота на 1 ва модулацията държи 1470. Изгорелите газове в модулация имат Т 87-93с
bmahob - майстор
Като намаляш вентилатора не намаляш лоад пелетс,/него съм обяснил в предните постове какво прави и как се смята, попрочети/ като сложиш главите настрой по тях желаната т на стаята и надуй тази накамината до 30гр и ще модулира по вода
Zaki - помощник
вт окт 30, 2018 7:57 pmbmahob написа:
Като намаляш вентилатора не намаляш лоад пелетс,/него съм обяснил в предните постове какво прави и как се смята, попрочети/ като сложиш главите настрой по тях желаната т на стаята и надуй тази накамината до 30гр и ще модулира по вода
Много благодаря за съветите, направих някои тестове днес. С крановете на радиаторите на първия етаж регулира Т в стаите и хоп резултата е на лице... вече имам желана Т на вода и постоянна циркулация на помпа. След като сложа Т глави нещата ще си дойдат на мястото. Ще разровя пак страниците да видя какво си писал за настройките, изчел съм всичките страници но съм по забравил някои неща. Много благодаря отново да сте живи и здрави :partyman:
diqn88 - специалист
съб окт 27, 2018 7:43 pmkaptagona написа:
Няма да разглобявам капаците. Ще отрежа кабелчето и ще го наставя на две места и това ще е наи лесния начин.
Здравейте, датчика който мери температурата е термо съпротивление, ако удължиш кабела с такава дължина има вероятност да не показва вече точната температура!
filmatoplo - майстор
Не всеки път показва и по принцип :wink: така или иначе ще си свериш стайната температура с друг термометър ,ако бяга ще я коригираш :wink:
kaptagona - специалист
Какво точно представлява настроиката load pelet. И трябва ли да се настроива нещо друго в комбинация с нея.Понеже я направих -5.Всички други настроики са заводски.
bmahob - майстор
обяснявал съм по назад............ смята се така при лоад пелет 00, времето за зареждане е 8 секунди при което ако на първа степен е 1,5, 1,5сек пуска пелети 6,5сек почива, на 5 степен ако е 4,5, 4,5 секунди пуска, 3,5 почива, колегиса сметна ли стойност 450 за секунда спрямо циклите/3600 секунди делено на 8секунди става 450/ но количеството пелети се смята така на първа 1,5сек х 450-675х2-1,35кг на час и т.н. При промяна на лоад пелет променяме времето на цикъл с 0,2и/при лоад пелет -5 става по дълъг цикъла със секунда /демек 3600 делено на 9 става 400, от там първа степен 1,5 х 400-600 х2-1,2кг пелети на час, когато дава +лоад пелет намаляш цикъла и увеличаваш пелтите, пример при лаод+5, /3600 делено на 7-514, първа 1,5 х514-771х2-1,54кг пелети . Количеството умножаваш по кв/ч и получаваш мощноста на всяка степен :-D Малко омотано ама дано сте схванали
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: