пон окт 29, 2018 10:24 pmbmahob написа: Ако имаш възможност сложи термоглави ще стане по лесно, от там я сложи да гони Т на водата е ще си свиркаш, аз настройки няма как да ти дам като не знам , как тие тягата, пелетите и т.н, при ципно заводски е са доста завишени оборотите на вентилатора на всяка степен, мога да ти напиша моите , но аз топля едно , ти друго лато квадратура, имаш ли изолация?Имам изолация, тягата е доста добра. Скоро ще сложа термо глави, пелетите са иглолистни Кюстендилски клас а. Оборотите съм ги намалил 5-2000, 1-1500 лоад прелет -1. След първите 50 тина мин камината си модулира тьй като прави от 23 зададени 24 стайна Т. Настроил съм я на 02 да гони Т на вода 60с но.... Не се случва.
[/quote]
Камината е настроена да влиза в модулация при достигане на един от двата параметъра - зададена Т на вода или на стая.. в случая при теб влиза в модулация, тъй като си задал 23 градуса а тя е качила на 24 т.е. спира да следи водата. В случая можеш да вдигнеш градусите на Т в стаята на 25-26 например, като по този начин камината преди да ги достигне може би ще успее да затопли водата до 60 гр. При мен например, първоначално бяха ми задали Т на стая на максималната стойност - 35 градуса, за да може камината да влиза в модулация при достигане на Т на вода. В последствие си ги урегулирах така, че 25 гр. в стаята с камината са ми достатъчни за да имам и 60 градуса на водната риза