• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kelesha - напреднал
ср окт 03, 2018 9:24 pmfilmatoplo написа:
:) Кпд на котел току така не се мери ,тоест прави се в лаборатория и му се лепват едни теоретични условни показатели , и след това този котел приложен на практика може да се доближи до тези показатели при определени условия . :wink:
Това се опитах да обесня и да подтикна към мисъл към колегата Трифон
и именно точно при определени показатели зададени предварително се използват извън лаборатория така наречените ГАЗ АНАЛИЗАТОРИ , машинка която навремето най евтината бе около 5000хил. а сега е около 1500лв мисля .
Моята ми е помагала много и доста вярна служба и ме е насочвала винаги в правилната насока .
И макар и краен да бъда пак ще вмекна да Бисолида е в по евтиният ценови клас спрямо червената серия на Ерато но е страхотна машина стига да знаеш и да имаш желание малко да прочетеш и да попиташ / ако има нужда/
zaid1127 - специалист
ср окт 03, 2018 8:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Колко от котлите на Ератовци работят на максимална мощност /не на 30-50%/, та да покрият максималното КПД. Сам написа за буферите, дето ги няма при 90% от инсталациите, а аз бих казал, че са повече. Само буфер може да осигури работа на максимална мощност на котел на твърдо гориво, в 97% от времето през отоплителния сезон, когато не е люта зима.
Се си мисля, че най голямо КПД е на номинална, а не на максимална мощност.
Дано не си дипломиран ОВК специалист!
Трифонов, повтарям се, ама като знам, че си на възраст ще ти разясня с пример, дано да го схванеш.
Ератовския Пелетерм 30в2 е 36 киловата. Производителят обаче декларира, че котела е 30. При което КПД ти му е 93%. Така че искам като го инсталирам при клиента и го пусна на 30 да видя на газанализатора цифрата 93%. Всичко останало е компромис. При мен се получава 100 от 100. За други колеги не мога да гарантирам. А на по ниските мощноти винаги дава повече. Ако имаш монтирано подобно Грейко, ще се разходя да ми го покажеш.
zaid1127 - специалист
ср окт 03, 2018 9:24 pmfilmatoplo написа:
:) Кпд на котел току така не се мери ,тоест прави се в лаборатория и му се лепват едни теоретични условни показатели , и след това този котел приложен на практика може да се доближи до тези показатели при определени условия . :wink:
Те Грейко така ли правят?
И после при клиента, какво викате, нещо от рода на:
" То по принцип е толкова и толкова, ама днес какво му става,,"
Срам го е явно ...
kelesha - напреднал
ср окт 03, 2018 9:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 03, 2018 9:14 pmkelesha написа:
Само не разбрах как на номинална мощност ще измериш КПД на един котел

Прост пример ще ти дам Конските сили на една кола на номинална мощност ли ги измерваш ?
Келеш, спеца ми е ДВГ.
Не се бъркай, момче! Във Ф1 не се мери КПД.
Тука ши та бия на пистата, в гаража, на улицата....
Карай си локомотива и ни бой са!
Трифоне аз локомотива си го карам не бой са:)
И добре го каза, но тук не сме Ф1
Моята специалност не е Топлотехника но с това се занимавам от доста време и това ми стана и хобби - пак ти го казвам , тъй че остави глупостите и говори нещата с факти :)
и отново ти казвам не съм Агресивен просто казвам това което мисля и не бих отказал каквата и да е помощ на никого щом я поиска особенно с котлите на ерато ,
знаеш ли кое ме тласна към техните изделия - че непрекъснато имат иновации и нови разработки в областа на топлотехниката нещо което поне аз не се сещам никой друг в България да го прави толкова интензивно .
ср окт 03, 2018 9:32 pmzaid1127 написа:
...
Момчета, ако четяхте повечко, а не като теле.....дрън-дръняри, щяхте да знаете кой какъв е тука.
Сега съм пожарогасител. Нямам монтажи. Като ви чета, преценявам, че теоретично съм леко напред, само толкова, но и да греша, не ми е проблем. Имам няколко образования, а онова дето ми е интересно, изявам го с кориците. Сам си напрайх къщата, сам си напрайх ЕЛа, ВиК, Отоплението....Нищо повече, а и нямам желание за толкова.
Та тоя котел, както го рече, много ми мяза на Фолксгафа, както и леко занижените мощности, дето обявяват от Нисан за ГТРа. А после пердашат.
Никак не е невъзможно да са измерили КПД при 30 квт., а максимално да си прави 36.
Ерато имаха една червена горелка с турбо режим- 25 киловата, ма за кратко 27, че инак ши и са ръзтече пластмасата.
Дерзайте!

Добре де, нека имат иновации. Искам управление с ламбда контрол.
И да разбирам, че онова с максимална, номинална мощност, КПД и Ф1 го изяснихме-нали!
zaid1127 - специалист
ср окт 03, 2018 9:50 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 03, 2018 9:32 pmzaid1127 написа:
...
Момчета, ако четяхте повечко, а не като теле.....дрън-дръняри, щяхте да знаете кой какъв е тука.
Сега съм пожарогасител. Нямам монтажи. Като ви чета, преценявам, че теоретично съм леко напред, само толкова, но и да греша, не ми е проблем. Имам няколко образования, а онова дето ми е интересно, изявам го с кориците. Сам си напрайх къщата, сам си напрайх ЕЛа, ВиК, Отоплението....Нищо повече, а и нямам желание за толкова.
Та тоя котел, както го рече, много ми мяза на Фолксгафа, както и леко занижените мощности, дето обявяват от Нисан за ГТРа. А после пердашат.
Никак не е невъзможно да са измерили КПД при 30 квт., а максимално да си прави 36.
Ерато имаха една червена горелка с турбо режим- 25 киловата, ма за кратко 27, че инак ши и са ръзтече пластмасата.
Дерзайте!

Добре де, нека имат иновации. Искам управление с ламбда контрол.
И да разбирам, че онова с максимална, номинална мощност, КПД и Ф1 го изяснихме-нали!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Мноо Мъ Кефишшш....

Пък аз си направих отоплението, а за Ел и Вик си викнах фирми, които с това се занимават. Не че не разбирам ама прецених, че ще ми излезе по евтино.
Всяка жаба в нейния си гьол и времето е пари.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Последна промяна от zaid1127 на ср окт 03, 2018 10:25 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Искам да обменяме опит покрай продуктите на Ерато -качествените -ама за сега сме на бурната ,по натам лека полека :wink: Съвсем приятелски питам -защо при Пелетерма се случва да черни и стапя фотоклетката , на мен веднъж -но знам поне за още 5 случая .
zaid1127 - специалист
ср окт 03, 2018 10:22 pmfilmatoplo написа:
Искам да обменяме опит покрай продуктите на Ерато -качествените -ама за сега сме на бурната ,по натам лека полека :wink: Съвсем приятелски питам -защо при Пелетерма се случва да черни и стапя фотоклетката , на мен веднъж -но знам поне за още 5 случая .
Ако досега не го е правил, е възможно да е технически проблем.
Ако е сменил палетите е възможно да е попаднал на "хубави". Миналата зима имаше дървесни пелети които горяха по зле от слънчогледовите.
Но, вероятно сте го "удушили" и въздуха му е малко. Отворете му клапите на вентилатора. Кислорода в димните газове трябва да е на определена стойност за модела. Затова и трябва да се мери.
filmatoplo - майстор
Питам за да съм сигурен обаче пелетите са Швайгхофер и клапите са както трябва -котела работи перфектно с ясен пламък и чист топлообменник но клетката се черни -там се нагрява има и стопени .Има нещо конструктивно там съмнява ме че тази тръбичка седи шунтирана без да се обдухва -тоест да пъди толите газове от нея си .
zaid1127 - специалист
чет окт 04, 2018 8:26 amfilmatoplo написа:
Питам за да съм сигурен обаче пелетите са Швайгхофер и клапите са както трябва -котела работи перфектно с ясен пламък и чист топлообменник но клетката се черни -там се нагрява има и стопени .Има нещо конструктивно там съмнява ме че тази тръбичка седи шунтирана без да се обдухва -тоест да пъди толите газове от нея си .
Пиши точния модел, станаха много разновидности, явно се сещам за друг.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: