n.ganev написа:Що да не би купувачите на котела да са подписали декларация за конфиденциалност и не разпространение на супер параметрите.Снимки на отворена врата- те такова животно Нема и няма да видите .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev
- майстор
1168 мнения в "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване."
n.ganev
- майстор
Щото както е цвакната горелката няма как да ти я снимат без да я разкоплират от кюмбето. Там няма врата
. Повярвай ми аз поне съм го виждал на живо дори както работи и това, което съм писал от самото начало на темата не съм си го изсмукал от ноктите на пръстите - затова и отнесах доста гальовни писания от Болярчето ама като гледам - той нещо дълбоко се покри.
jabata
- специалист
Ами да, направили са го да не се разглобява и горелката да не се сваля от котела, защото ако някой излъгал се да го купи ще отвори и ще види, какво е вътре и ще разбере че са си купили една голяма интернет лъжа.
Няколко пъти го споменавам, и пак ще го кажа. За мене това е обикновен котел (вероятно копие на Бош) с обикновена горелка, не известно каква и едно по наточено управление, което единственото нещо което и е наточено да има връзка с интернет
А всички такива графини, грамчета пуснати пелети и т.н. са едни шаренийки които са генерирани чисто статистически и нямат нищо общо с реалноста.
Аз немога да си представя че горелката и шнека имат кантар да мери колко пелети са пуснали. А навсякъде има снимки където се вижда как за толкова време изгорила толкова грама пелети.
Хайде тогава разбирачите да обяснят как ще измери грамовете, ако няма кантар ?
Няколко пъти го споменавам, и пак ще го кажа. За мене това е обикновен котел (вероятно копие на Бош) с обикновена горелка, не известно каква и едно по наточено управление, което единственото нещо което и е наточено да има връзка с интернет
Аз немога да си представя че горелката и шнека имат кантар да мери колко пелети са пуснали. А навсякъде има снимки където се вижда как за толкова време изгорила толкова грама пелети.
Хайде тогава разбирачите да обяснят как ще измери грамовете, ако няма кантар ?
Виждам, че обичаш да си чешеш клавиатурата
За всяка жаба има гьол или всяка жаба да си знае гьола, както са казали хората
Теб като не ти трябва управление през интернет, недей ползва. Ако искаш води си статистика на хартия, who cares? Виждам, че си постигнал съвършенство с 92% КПД, измерено от момчето с газанализатора, изпаднал си в катарзис
Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.
Котела е копие на Бош, това не е никаква тайна.. на сайта на производителя има достатъчно подробни данни, технически характеристики и скици. Това е така, за разлика от други апокрифни котлета ;)
Забележката тук е, че документацията е за първото поколение.. с актуалният модел има някои разлики.
За всяка жаба има гьол или всяка жаба да си знае гьола, както са казали хората
Теб като не ти трябва управление през интернет, недей ползва. Ако искаш води си статистика на хартия, who cares? Виждам, че си постигнал съвършенство с 92% КПД, измерено от момчето с газанализатора, изпаднал си в катарзис
Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.
Котела е копие на Бош, това не е никаква тайна.. на сайта на производителя има достатъчно подробни данни, технически характеристики и скици. Това е така, за разлика от други апокрифни котлета ;)
Забележката тук е, че документацията е за първото поколение.. с актуалният модел има някои разлики.
jabata
- специалист
powerhead написа: Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.Аз пък виждам че ти не си виждал пелетна горелка и шнек в действие. Ако беше ги видял, и как работят щеше да знаеш че капацитета на шнека не е еднакъв, а зависи от това какви пелети си сипал. Когато пелетите са ти по-ситни, за минута време пуска повече пелети, и съответно обратното при по-едри пелети пуска по-малко. Неслучайно след смяна на вида пелети е желателно да се пренастройва горелката, и това го знае всеки професионалист. Като аз лично съм мерил разлика от 30%, между 2 вида пелети. Едните бяха 6мм средна дължина на пелетчето 0.5 см. а другите 6мм със седна дължина 2 см.
Даже има много случай, където една и съща доставка пелети, има чувалчета с много ситни, и такива с много едри. И още куп други променливи. Така че такива неща да се отразяват в графиката е повече или по-малко несериозно.
LiLsSsSs
- напреднал
jabata написа:За това в инструкциите пише,че е добре да се прави това замерване поне веднъж месечно.powerhead написа: Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.Аз пък виждам че ти не си виждал пелетна горелка и шнек в действие. Ако беше ги видял, и как работят щеше да знаеш че капацитета на шнека не е еднакъв, а зависи от това какви пелети си сипал. Когато пелетите са ти по-ситни, за минута време пуска повече пелети, и съответно обратното при по-едри пелети пуска по-малко. Неслучайно след смяна на вида пелети е желателно да се пренастройва горелката, и това го знае всеки професионалист. Като аз лично съм мерил разлика от 30%, между 2 вида пелети. Едните бяха 6мм средна дължина на пелетчето 0.5 см. а другите 6мм със седна дължина 2 см.
Даже има много случай, където една и съща доставка пелети, има чувалчета с много ситни, и такива с много едри. И още куп други променливи. Така че такива неща да се отразяват в графиката е повече или по-малко несериозно.
И задължително при смяна на пелетите.
6osi6
- майстор
filmatoplo написа:Румето - влез в темата за Грейко че тук ми е неодобно да го предложа .100 м2 изолаторни с 20 kW котел
stoy@n
- специалист
Имам станното чувство, че модераторите имат някаква полза от всичко което се пише тук и изобщо не е свързано с темата! Тези хора които оплюват котела, нито го имат, нито знаят нещо за използването му

Ако аз поствам в мнението си реклама на някакъв продукт едва ли ще го оставят
Ако аз поствам в мнението си реклама на някакъв продукт едва ли ще го оставят
andy_forresite
- майстор
6оsi6, до 120 кв.м. без изолация дават 20-ката. Не знам къде си видял 100 м2 изолаторни
С изолация - от 150 до 250.
Ето http://www.termosilikat.com/uploads/use ... vlenie.pdf на стр. 4
Ето http://www.termosilikat.com/uploads/use ... vlenie.pdf на стр. 4
Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература