• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 117
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
:lol: Снимки на отворена врата- те такова животно Нема и няма да видите .
gnt69 - майстор
n.ganev написа:
:lol: Снимки на отворена врата- те такова животно Нема и няма да видите .
Що да не би купувачите на котела да са подписали декларация за конфиденциалност и не разпространение на супер параметрите.
n.ganev - майстор
Щото както е цвакната горелката няма как да ти я снимат без да я разкоплират от кюмбето. Там няма врата :shock: . Повярвай ми аз поне съм го виждал на живо дори както работи и това, което съм писал от самото начало на темата не съм си го изсмукал от ноктите на пръстите - затова и отнесах доста гальовни писания от Болярчето ама като гледам - той нещо дълбоко се покри.
jabata - специалист
Ами да, направили са го да не се разглобява и горелката да не се сваля от котела, защото ако някой излъгал се да го купи ще отвори и ще види, какво е вътре и ще разбере че са си купили една голяма интернет лъжа.
Няколко пъти го споменавам, и пак ще го кажа. За мене това е обикновен котел (вероятно копие на Бош) с обикновена горелка, не известно каква и едно по наточено управление, което единственото нещо което и е наточено да има връзка с интернет :-D А всички такива графини, грамчета пуснати пелети и т.н. са едни шаренийки които са генерирани чисто статистически и нямат нищо общо с реалноста.
Аз немога да си представя че горелката и шнека имат кантар да мери колко пелети са пуснали. А навсякъде има снимки където се вижда как за толкова време изгорила толкова грама пелети.
Хайде тогава разбирачите да обяснят как ще измери грамовете, ако няма кантар ?
Виждам, че обичаш да си чешеш клавиатурата :-D
За всяка жаба има гьол или всяка жаба да си знае гьола, както са казали хората :-D
Теб като не ти трябва управление през интернет, недей ползва. Ако искаш води си статистика на хартия, who cares? Виждам, че си постигнал съвършенство с 92% КПД, измерено от момчето с газанализатора, изпаднал си в катарзис :weedman:

Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.

Котела е копие на Бош, това не е никаква тайна.. на сайта на производителя има достатъчно подробни данни, технически характеристики и скици. Това е така, за разлика от други апокрифни котлета ;)
Забележката тук е, че документацията е за първото поколение.. с актуалният модел има някои разлики.
jabata - специалист
powerhead написа:
Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.
Аз пък виждам че ти не си виждал пелетна горелка и шнек в действие. Ако беше ги видял, и как работят щеше да знаеш че капацитета на шнека не е еднакъв, а зависи от това какви пелети си сипал. Когато пелетите са ти по-ситни, за минута време пуска повече пелети, и съответно обратното при по-едри пелети пуска по-малко. Неслучайно след смяна на вида пелети е желателно да се пренастройва горелката, и това го знае всеки професионалист. Като аз лично съм мерил разлика от 30%, между 2 вида пелети. Едните бяха 6мм средна дължина на пелетчето 0.5 см. а другите 6мм със седна дължина 2 см.
Даже има много случай, където една и съща доставка пелети, има чувалчета с много ситни, и такива с много едри. И още куп други променливи. Така че такива неща да се отразяват в графиката е повече или по-малко несериозно.
LiLsSsSs - напреднал
jabata написа:
powerhead написа:
Аз пък виждам че ти не си виждал пелетна горелка и шнек в действие. Ако беше ги видял, и как работят щеше да знаеш че капацитета на шнека не е еднакъв, а зависи от това какви пелети си сипал. Когато пелетите са ти по-ситни, за минута време пуска повече пелети, и съответно обратното при по-едри пелети пуска по-малко. Неслучайно след смяна на вида пелети е желателно да се пренастройва горелката, и това го знае всеки професионалист. Като аз лично съм мерил разлика от 30%, между 2 вида пелети. Едните бяха 6мм средна дължина на пелетчето 0.5 см. а другите 6мм със седна дължина 2 см.
Даже има много случай, където една и съща доставка пелети, има чувалчета с много ситни, и такива с много едри. И още куп други променливи. Така че такива неща да се отразяват в графиката е повече или по-малко несериозно.
За това в инструкциите пише,че е добре да се прави това замерване поне веднъж месечно.
И задължително при смяна на пелетите.
6osi6 - майстор
filmatoplo написа:
Румето - влез в темата за Грейко че тук ми е неодобно да го предложа . :)
100 м2 изолаторни с 20 kW котел :? Тази площ се отоплява с 5-10 kW. Може да се сложи Kostrzew Mini Bio. Тук този котел струва 5543 лева, с пет години гаранция. С 800 лева отгоре може да се вземат два от производителя.
Прикачен файл:
Mini Bio2.png
Прикачен файл:
Mini Bio1.png
stoy@n - специалист
Имам станното чувство, че модераторите имат някаква полза от всичко което се пише тук и изобщо не е свързано с темата! Тези хора които оплюват котела, нито го имат, нито знаят нещо за използването му :lol: :lol: :lol:

Ако аз поствам в мнението си реклама на някакъв продукт едва ли ще го оставят :?
andy_forresite - майстор
6оsi6, до 120 кв.м. без изолация дават 20-ката. Не знам къде си видял 100 м2 изолаторни :) С изолация - от 150 до 250.
Ето http://www.termosilikat.com/uploads/use ... vlenie.pdf на стр. 4 :yawinkle:
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 117

Тема "Пелетен котел Torch, проблеми, настройки и ползване." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: