n.ganev написа:Що да не би купувачите на котела да са подписали декларация за конфиденциалност и не разпространение на супер параметрите.Снимки на отворена врата- те такова животно Нема и няма да видите .
powerhead написа: Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.Аз пък виждам че ти не си виждал пелетна горелка и шнек в действие. Ако беше ги видял, и как работят щеше да знаеш че капацитета на шнека не е еднакъв, а зависи от това какви пелети си сипал. Когато пелетите са ти по-ситни, за минута време пуска повече пелети, и съответно обратното при по-едри пелети пуска по-малко. Неслучайно след смяна на вида пелети е желателно да се пренастройва горелката, и това го знае всеки професионалист. Като аз лично съм мерил разлика от 30%, между 2 вида пелети. Едните бяха 6мм средна дължина на пелетчето 0.5 см. а другите 6мм със седна дължина 2 см.
jabata написа:За това в инструкциите пише,че е добре да се прави това замерване поне веднъж месечно.powerhead написа: Количеството изгорени пелети, може да се сметне с достатъчно добра точност, след като се знае капацитетата на шнека и времето за което е работил. Това прави и управлението. Със сигурност е по- истинско от 92% КПД на твоята камина.Аз пък виждам че ти не си виждал пелетна горелка и шнек в действие. Ако беше ги видял, и как работят щеше да знаеш че капацитета на шнека не е еднакъв, а зависи от това какви пелети си сипал. Когато пелетите са ти по-ситни, за минута време пуска повече пелети, и съответно обратното при по-едри пелети пуска по-малко. Неслучайно след смяна на вида пелети е желателно да се пренастройва горелката, и това го знае всеки професионалист. Като аз лично съм мерил разлика от 30%, между 2 вида пелети. Едните бяха 6мм средна дължина на пелетчето 0.5 см. а другите 6мм със седна дължина 2 см.
Даже има много случай, където една и съща доставка пелети, има чувалчета с много ситни, и такива с много едри. И още куп други променливи. Така че такива неща да се отразяват в графиката е повече или по-малко несериозно.
filmatoplo написа:Румето - влез в темата за Грейко че тук ми е неодобно да го предложа .100 м2 изолаторни с 20 kW котел
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: