шоп написа:прав си ,но при мен трябва доста по висока Темп. на водата за да подържам 25 градуса в стаите ,къщата ми изцяло СЕВЕР ,макар ,че съм с ПВЦ и само една външна стена остана без изолация ,но лятото ще изолирам и нея . но ! Разхода ми и топлото ,тази зима,за мен са Перфектни ! ,bic написа:Температурите са чисто субективни. У нас под 24-25 градуса не държим.andro440 написа:тази зима се родих отново -най накрая успях да спя гол без завивки в студената си и изцяло СЕВеРна ,къща ...и когато вън беше минус 18 ,във всекидневната 25 градуса -в спалнята 28 , и това само с един виадрус и черупки от орех за 6 ст на кило . към момента съм изгорил около 4 тона ,гори без да гаси ,от началото на октомври ,При пилетното горене трябва котела да е с големи киловати ,за да има ефект и икономия -всичко друго е измама и заблуда ! простичко обяснено е така -котела трябва да играе ролята на буфер -направи ли веднъж температура ,не трябва да се гаси или спира !няма да коментирам разходи и т.н....а само ще отбележа нещо непонятно за мен : 28 градуса в спалнята...????????![]()
![]()
снимката е от преди 1 минута
26.6 в хола
48,1 температура на парното. Ваиадруса направо къкри