• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andro440 - майстор
шоп написа:
bic написа:
andro440 написа:
тази зима се родих отново -най накрая успях да спя гол без завивки в студената си и изцяло СЕВеРна ,къща ...и когато вън беше минус 18 ,във всекидневната 25 градуса -в спалнята 28 , и това само с един виадрус и черупки от орех за 6 ст на кило . към момента съм изгорил около 4 тона ,гори без да гаси ,от началото на октомври ,При пилетното горене трябва котела да е с големи киловати ,за да има ефект и икономия -всичко друго е измама и заблуда ! простичко обяснено е така -котела трябва да играе ролята на буфер -направи ли веднъж температура ,не трябва да се гаси или спира !
няма да коментирам разходи и т.н....а само ще отбележа нещо непонятно за мен : 28 градуса в спалнята...???????? :| 8-[ 8-[
Температурите са чисто субективни. У нас под 24-25 градуса не държим.

снимката е от преди 1 минута

26.6 в хола

48,1 температура на парното. Ваиадруса направо къкри
прав си ,но при мен трябва доста по висока Темп. на водата за да подържам 25 градуса в стаите ,къщата ми изцяло СЕВЕР ,макар ,че съм с ПВЦ и само една външна стена остана без изолация ,но лятото ще изолирам и нея . но ! Разхода ми и топлото ,тази зима,за мен са Перфектни ! ,
maistora1965 - специалист
Всичко ясно остават само два въпроса от къде да си взема 4 тона орехови черупки и как се справяш с мишоците че слънчогледовите пелети не ги привличат ама орехови черупки при зима като тази :? не ми се мисли.
olelemaiko - специалист
шоп написа:
olelemaiko написа:
Какво и как , буферира котела(30-40л.вода).
Доклоклкото знам андро 440 е с 10 секционен виадрус, а в него има доста повече от цитираниите литри вода. То при една добре настроена горелка без гаснене обема не е от голямо значение.
Ако котела е десятка , то водата е 64 литра и половина - 64.4.
Разликата от двайсетина литра , спрямо количеството вода в цялата му система е пренебрежителна , за да приемем , че котела играе роля на буфер.
За да докараш цялата система в равновесие , без буфер , е доста трудно начинание.Казано по друг начин - за да го докараш този котел да къкри на минимална мощност , си трябва задължителен човешки мониторинг. Един вид столчето , и до котела.
Нека се съобразим само с два променливи фактора - промените на външната атмосферна температура , и променливото качество на суровината която се използва.
Другите фактори да ги пренебрегнем , че доста ще задълбаем.

пп.Те затова и градусите достигат и до 28 градуса по стаите.

andro440 написа:

.А ти какво гориш колега? и колко тона и на какви пари излиза едно денонощие?
Дърва горя колега.

Пак повтарям. Цената е без значение.Питах , дали добре усвояваш и използваш добитата топлина. А не на каква цена ти излиза тя. Цената на суровината която използваш , няма нищо общо с ефективността на системата за отопление , която си си изградил.Затова съм и писал , че не знам , много ли е , малко ли е това. Виждам , че се хвалиш. Поясни ни кое точно хвалиш.Качеството на системата ти , или цената на суровината която използваш , дори и при нисък КПД на цялата система , спрямо разхода .
Последна промяна от olelemaiko на вт фев 07, 2017 11:44 pm, променено общо 1 път.
Въхмаримайко, ти пък са хвана за двата най устойчиви във времето фактора. Ясно е, че след няколко месеца, на столчето ще му олекне.
Отскоро си тук и малко си прочел, видно от непознаването, поне бегло, системите на двама колоритни съфорумци.
Сигурен съм,че ще ти обърнат внимание. Не съм им адвокат, но писането тук, за разлика от дървата, е безплатно. Поздрав!
olelemaiko - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Въхмаримайко, ти пък са хвана за двата най устойчиви във времето фактора. Ясно е, че след няколко месеца, на столчето ще му олекне.
Отскоро си тук и малко си прочел, видно от непознаването, поне бегло, системите на двама колоритни съфорумци.
Сигурен съм,че ще ти обърнат внимание. Не съм им адвокат, но писането тук, за разлика от дървата, е безплатно. Поздрав!
Нещо не сме се разбрали.
Зададох точно два въпроса.
Първия беше , много или малко са тези 4 тона гориво , към днешна дата.
Втория въпрос беше , как котела изпълнява ролята на буфер в системата му.
Както сам подразбираш въпросите ми са зададени към един човек , а не към двама. Които както ти сам ги определяш , са фактори за този форум.
Ама аз обръщам внимание за други фактори , които са пряко свързани към въпросите които си позволих да задам.
Вече съжалявам , че съм ги задал.

пп.Това с какво се топля аз , няма нищо общо с въпросите ми.
olelemaiko написа:
Нещо не сме се разбрали.
Зададох точно два въпроса.
Първия беше , много или малко са тези 4 тона гориво , към днешна дата.
Втория въпрос беше , как котела изпълнява ролята на буфер в системата му.
Както сам подразбираш въпросите ми са зададени към един човек , а не към двама. Които както ти сам ги определяш , са фактори за този форум.
Ама аз обръщам внимание за други фактори , които са пряко свързани към въпросите които си позволих да задам.
Вече съжалявам , че съм ги задал.

пп.Това с какво се топля аз , няма нищо общо с въпросите ми.
Колоритни рекох, не фактори.
На твоите въпроси има отговори, но трябва да четеш, а не да се появиш вчера и да разберем, че си много интелигентен.
Направих си труда да погледна първите ти двайсетина поста.......ми ти нямаш проблеми. Не виждам и полезните мнения да преобладават.
Каква ли ти е мисийката тука?!! Всъщност, не ме интересува, то ши са чуй.
Може пък просто да губиш време.
Жив и здрав!
andro440 - майстор
maistora1965 написа:
Всичко ясно остават само два въпроса от къде да си взема 4 тона орехови черупки и как се справяш с мишоците че слънчогледовите пелети не ги привличат ама орехови черупки при зима като тази :? не ми се мисли.
w edna druga tema преди бях писал -за инверторни електрожени -Та проблема с мишките го реших с електрожена ,понеже осцилатора /генератора на електрожена / формира импулси с честота 38 кХр ...просто съм го вкл да работи на празен ход и да плаши мишките :drinkers:
olelemaiko - специалист
Колоритни рекох, не фактори.

Жив и здрав!
Прав си.
Наистина са колоритни колегите.
Което не е лошо.
Създава настроение.То и аз съм си такъв.

Относно факторите , външни температури и качество на суровина , да се твърди , че са най - устойчиви във времето , е несериозно.

Благодаря за пожеланията.
И ти , и всички останали , бъдете живи и здрави.Това е най-важното.

пп.Защо форума ме показва оф-лайн.
andro440 - майстор
olelemaiko написа:
шоп написа:
olelemaiko написа:
Какво и как , буферира котела(30-40л.вода).
Доклоклкото знам андро 440 е с 10 секционен виадрус, а в него има доста повече от цитираниите литри вода. То при една добре настроена горелка без гаснене обема не е от голямо значение.
Ако котела е десятка , то водата е 64 литра и половина - 64.4.
Разликата от двайсетина литра , спрямо количеството вода в цялата му система е пренебрежителена , за да приемем , че котела играе роля на буфер.
За да докараш цялата система в равновесие , без буфер , е доста трудно начинание.Казано по друг начин - за да го докараш този котел да къкри на минимална мощност , си трябва задължителен човешки мониторинг. Един вид столчето , и до котела.
Нека се съобразим само с два променливи фактора - промените на външната атмосферна температура , и променливото качество на суровината която се използва.
Другите фактори да ги пренебрегнем , че доста ще задълбаем.

пп.Те затова и градусите достигат и до 28 градуса по стаите.

andro440 написа:

.А ти какво гориш колега? и колко тона и на какви пари излиза едно денонощие?
Дърва горя колега.

Пак повтарям. Цената е без значение.Питах , дали добре усвояваш и използваш добитата топлина. А не на каква цена ти излиза тя. Цената на суровината която използваш , няма нищо общо с ефективността на системата за отопление , която си си изградил.Затова съм и писал , че не знам , много ли е , малко ли е това. Виждам , че се хвалиш. Поясни ни кое точно хвалиш.Качеството на системата ти , или цената на суровината която използваш , дори и при нисък КПД на цялата система , спрямо разхода .
тука нещо ,ме подразни ,нищо не хваля колега , макар ,че ако си /колега / няма толкова да се пънеш ,Направих си горелка и я наврях в задника на виадруса ,който като гореше дърва -20 кубика не му стигаха ! за да се топля за сезона и поккраи тези дърва и няколко тона домбаз . Ако можеш да смяташ ,че изчислиш и тонажа и м/у др да ти кажа -парното през деня не гореше ,щото в нас никой не остава и вечер като се приберях на параджия ставах и студ ,докато стопли . Сега обаче е друго, понеже реших с мишките да живея ,нощем спя гол и тази зима ми се стори като пролет ,с едни черупки само и малко инат ,горелката си я правих сам -дал съм само 180 лв за управление . И 4-те тона ,са нищо в сравнение с 20-те кубика дърва и студеното . и понеже искаш калкулация -мога да ти я сметна ,понеже ти не си направи труда ,4 тона х 6 ст на килограм са 240 лв за чували съм дал още по ч стотинка на килограм стават 280 лева и със собствения си бус ги прекарах за един ден с жената -още 20 лв за нафта ,,ама не -аз буса го карам с олио изгоряло на 50 ст го вземам -и така тази зима денонощно в нас е топло ,забранил съм да се гаси парното -за охлаждане отварям прозорци ,а виадруса ,като буфер събира малко по вече вода ,отколкото в системата с радиаторите
Прикачен файл:
14 Feb. 07 22.54.jpg
14 Feb. 07 22.54.jpg (110.94 KиБ) Видяна 1669 пъти
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: