Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
А бе почистваш го, но явно някога си го забравил, няма как да се получи иначе. В края на март ме извикаха за една горелка, че не палела, а той отвора се запушил една топка кокс и и шнека направо спира. Свалих горелката от котела за да я чистя на светло и започнах да човеркам с отвертката и гледам насреща. По едно време като се охлаби малко, шнекът го изхвърли като торпедо - явно е бил свит и под напрежение. Закърпихме положението да изкара сезона, но ще ходя да го сменям за следващия сезон. Съветвам те и ти да смениш спиралата на твоя, че той е като жената - почне ли веднъж, спиране няма :-D
n.ganev - майстор
geniya написа:
LazarGanev написа:
Нормално шнекът трябва да стига до горивната камера, но съм имал случай на скъсяване с 5 см от свиване на пружината или счупване
Ти сериозно ли?Шнека се свивал с цели 5см.!!!Тая шнекова пружина да не е от електрод навита, толкова яка пружина е, пък и е дълга около 20см, как да се свие с цели 5см. :shock: :shock: :shock:
За счупване пак да се чудиш, ама айде има вероятност...
Повярвай - виждали сме всякакви недоумения. Да не говорим, че имам клиент дето три сезона не беше чистил димогарните тръби на котела :shock: . 30кВ Експерт и се чуди защо разхода е бил задоволителен само първата зима :lol:
togo - специалист
Явно моя шнек се се скъсил малко, защото другите ,които погледнах са точно до края на тръбата.Но само сант. и половина -толкова да оказва влияние...?
andy_forresite - майстор
Защо малкия шнек не е плътен, а е спираловиден подобен на натискова пружина? Направо си е като спиралата на големия шнек.
На моята негрейко горелка е от плътна ламарина. Досущ като на машината ми за мелене на месо, само че не от чугун и не толкова дебел и здрав. Ламарина колко :? към 1.5 мм.
Като хване по-дебел нагар от долната част навивките докато подстригват нагара издават скърцащи и драскащи звуци. С отвертка 3-4 движения, пада и всичко затихва. Всяка седмица проверявам, макар че е карал и по 2-3 седмици без да "джогръца" :-D
togo - специалист
Свалих шнека, утре ще поръчаме нов и ще пробвам...Изобщо не ми се вярва да е това причината, все пак не е совалка, чак такава точност...Дано не съм прав.А разпъване на стария ,още повече равномерно, поне аз не мога!
димитар кисиов - специалист
Пробвай как работи със свален шнек .при проблем вземи мерки да не се повтаря
togo - специалист
Прбвах го , работи нормално, дори за повече време.На ръка също се върти леко, няма затягане...но когато има шнек и пелети , тогава натоварването е друго , знае ли се...
filmatoplo - майстор
Случи ми се веднъж на нова горелка малкия шнек да спира да се върти ,оказа се едната осичка в редактора да задира в лагеруването на едно зъбно колелце ,търнах осичка с шкурка ,смазах с грес и тръгна - добре че клиента прояви хладнокръвие и търпимост ,случва се- а кажи кой виновен .
gnt69 - майстор
togo написа:
Свалих шнека, утре ще поръчаме нов и ще пробвам...Изобщо не ми се вярва да е това причината, все пак не е совалка, чак такава точност...Дано не съм прав.А разпъване на стария ,още повече равномерно, поне аз не мога!
Аз на моята никога за 2 години експлоатация не съм чистил тръбата на малкия шнек и не ми е задирал. Чистя само горивната камера от налепи. Ти да не си пробвал ония безкрайни съспенди. :partyman:
Стоян Петришки - специалист
Като се замисла и аз не съм я чистил никога само горивната камера и то рядко (2-3 пъти на сезон) и до сега не мога да се сетя и фотодатчиците да са правили проблем.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: