А бе почистваш го, но явно някога си го забравил, няма как да се получи иначе. В края на март ме извикаха за една горелка, че не палела, а той отвора се запушил една топка кокс и и шнека направо спира. Свалих горелката от котела за да я чистя на светло и започнах да човеркам с отвертката и гледам насреща. По едно време като се охлаби малко, шнекът го изхвърли като торпедо - явно е бил свит и под напрежение. Закърпихме положението да изкара сезона, но ще ходя да го сменям за следващия сезон. Съветвам те и ти да смениш спиралата на твоя, че той е като жената - почне ли веднъж, спиране няма 
geniya написа:Повярвай - виждали сме всякакви недоумения. Да не говорим, че имам клиент дето три сезона не беше чистил димогарните тръби на котелаLazarGanev написа:Нормално шнекът трябва да стига до горивната камера, но съм имал случай на скъсяване с 5 см от свиване на пружината или счупванеТи сериозно ли?Шнека се свивал с цели 5см.!!!Тая шнекова пружина да не е от електрод навита, толкова яка пружина е, пък и е дълга около 20см, как да се свие с цели 5см.![]()
![]()
![]()
За счупване пак да се чудиш, ама айде има вероятност...