• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Su-37 - специалист
За КПД нямам обяснение, може и така да е. Иначе затворената с-ма позволява по-тесни тръби, избягва се кавитацията, херметичността й предпазва тръбите и котела от корозия, може да се ползва антифриз ...
genaid_03 - напреднал
Колеги, дайте малко инфо за параметри 3,4,5,6. При намаляне и увеличаване на стойностите какво се случва. Камината е Алба 18kw. Имам я от 2 седмици и сега я разучавам. Другото което е, че за единадесет часа и тридесет минути харчи един чувал с пелети. Разхода ми се струва много.
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
Колеги, дайте малко инфо за параметри 3,4,5,6. При намаляне и увеличаване на стойностите какво се случва. Камината е Алба 18kw. Имам я от 2 седмици и сега я разучавам. Другото което е, че за единадесет часа и тридесет минути харчи един чувал с пелети. Разхода ми се струва много.
Разхода излиза 1,3 кг. за час, което според мен е напълно нормално. Пар.3,4,5,6 са за разпалване и мисля че не влияят на разхода.
foca - помощник
Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?
genaid_03 - напреднал
foca написа:
Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?
Налягането на камината ми е същото. Имали начин разхода да падне?
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
foca написа:
Налягането на камината ми е същото. Имали начин разхода да падне?
има начин - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y
genaid_03 - напреднал
Моля колегите с алба 18kw да дадат и те мнение относно разход и съответно настройки. БЛАГОДАРЯ!!
pojarnikara - специалист
Колко мм е отвора на minima 12 дето се слагат турбулатори?
Su-37 - специалист
Моя опит с такива турболатори, но на котел грейко, показа че тягата на комина трябва да е поне 15Ра за да няма проблеми с горенето и да няма защо ми се опушва стъклото за норматив. Една запалена хартия 4 на 5 см поставена в розетката трябва да излети нагоре по комина.
Тези "пружини", освен че на пушека му се завива свят с тях, стесняват диаметъра на тръбите. Ако тръбата е 56 мм (не знам колко е) и навиете арм. пръчка ф6, то отворът става 44 мм. Производителят ги е направил 56 за да може от там да мине безпроблемно пушека при горене на максимална мощност. На ниска мощност и в някакъв поддържащ режим дето не се вижда пламък в кошничката, от там минават малко димни газове и е все едно дали ще минат през 56 или през 44. Те ще минат и през 30 мм ... примерно. Проблеми може да има при солидно горене, с голям пламък. Тогава ниската тяга на комина, въпреки димния вентилатор, може да причини некачествено горене, опушване на стъклото и пр. следствия, които не вдигат КПД, а дори го намаляват.
Последиците при мен са капене на конденз от снадките на кюнците, студен комин, като кожа на мъртвец почти, гаснене, пушене през комина, нетоплене, пак палене ... и в крайна сметка ниско КПД. Моят съвет е да проверите тягата си комина и да си поставите такива турболатори когато дойде зимата.
marin_ks - специалист
Здравейте колеги,
Аз съм поредния които си е купил пел камина ЕкоСпар 25 (с малкото прозорче,дето е като котел). Прочетох цялата тема и благодаря на всички за всичко написано и дадено като съвет. Безценно е. На този етап от 5 дни ползвам камината и има нужда от още доста настройка. Питането ми е за пар 51. Ясно е че градусите са *5. Но защо Не мога да го променям от дисплея, а всеки път трябва да влизам в настройки
С 9 С? (пар 76 е 1). За сега не съм си взел стаен термостат. Може ли да се удължи кабелчето с термоглавата до желаната стая? С какъв кабел и до колко метра.Мощността е на авто и модулира по темп на водата и изгорели газове. Така ми харчи по около 2 кг на ч. което си е множко за това топло време. А и няма да крия, че сега в стаята дето съм без термо глави темп е 26-27 при достигане на 62 гр на водата. Трябва ми нещо дето да каже на софта, че е топло и да не пали след като темп на водата падне на долния праг. Как да променя времето на продухване след загасване защото сега след като загасне духа по десетина мин та и отгоре? ( пар 56 е 65, но продължава да духа докато спадне на 45)!!!
Благодаря предварително!
На всички пожелавам дълго сиромашко лято и мека зима........ =D>
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: