foca написа:Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?Зависи от разширителния съд и предпазните клапани. Хубаво е да има налягане, уж КПД то е малко по-добро. Гледай да не надвишава 2 бара. Аз го държа на 1 при загрята система. инсталацията ми е от ППР20 Чешки тръби със стъклофазер и базалт.
marin_ks написа:Здравейте колеги,Сигурен ли си че пар76 ти е 1, а не 2 и колко ти е параметър 53 ?
Аз съм поредния които си е купил пел камина ЕкоСпар 25 (с малкото прозорче,дето е като котел). Прочетох цялата тема и благодаря на всички за всичко написано и дадено като съвет. Безценно е. На този етап от 5 дни ползвам камината и има нужда от още доста настройка. Питането ми е за пар 51. Ясно е че градусите са *5. Но защо Не мога да го променям от дисплея, а всеки път трябва да влизам в настройки
С 9 С? (пар 76 е 1). За сега не съм си взел стаен термостат. Може ли да се удължи кабелчето с термоглавата до желаната стая? С какъв кабел и до колко метра.Мощността е на авто и модулира по темп на водата и изгорели газове. Така ми харчи по около 2 кг на ч. което си е множко за това топло време. А и няма да крия, че сега в стаята дето съм без термо глави темп е 26-27 при достигане на 62 гр на водата. Трябва ми нещо дето да каже на софта, че е топло и да не пали след като темп на водата падне на долния праг. Как да променя времето на продухване след загасване защото сега след като загасне духа по десетина мин та и отгоре? ( пар 56 е 65, но продължава да духа докато спадне на 45)!!!
Благодаря предварително!
На всички пожелавам дълго сиромашко лято и мека зима........
Това да не може да пипаш стайната температура е типично за пар76 = 2 и пар53=0, защото тогава работи през буксата отзад за стаен термостат , следи си темперутарата на водата и не гледа тази на въздуха от вградената сонда с черен кабел