• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
marin_ks - специалист
foca написа:
Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?
Зависи от разширителния съд и предпазните клапани. Хубаво е да има налягане, уж КПД то е малко по-добро. Гледай да не надвишава 2 бара. Аз го държа на 1 при загрята система. инсталацията ми е от ППР20 Чешки тръби със стъклофазер и базалт.
nelim - специалист
marin_ks написа:
Здравейте колеги,
Аз съм поредния които си е купил пел камина ЕкоСпар 25 (с малкото прозорче,дето е като котел). Прочетох цялата тема и благодаря на всички за всичко написано и дадено като съвет. Безценно е. На този етап от 5 дни ползвам камината и има нужда от още доста настройка. Питането ми е за пар 51. Ясно е че градусите са *5. Но защо Не мога да го променям от дисплея, а всеки път трябва да влизам в настройки
С 9 С? (пар 76 е 1). За сега не съм си взел стаен термостат. Може ли да се удължи кабелчето с термоглавата до желаната стая? С какъв кабел и до колко метра.Мощността е на авто и модулира по темп на водата и изгорели газове. Така ми харчи по около 2 кг на ч. което си е множко за това топло време. А и няма да крия, че сега в стаята дето съм без термо глави темп е 26-27 при достигане на 62 гр на водата. Трябва ми нещо дето да каже на софта, че е топло и да не пали след като темп на водата падне на долния праг. Как да променя времето на продухване след загасване защото сега след като загасне духа по десетина мин та и отгоре? ( пар 56 е 65, но продължава да духа докато спадне на 45)!!!
Благодаря предварително!
На всички пожелавам дълго сиромашко лято и мека зима........ =D>
Сигурен ли си че пар76 ти е 1, а не 2 и колко ти е параметър 53 ?
Това да не може да пипаш стайната температура е типично за пар76 = 2 и пар53=0, защото тогава работи през буксата отзад за стаен термостат , следи си темперутарата на водата и не гледа тази на въздуха от вградената сонда с черен кабел
filmatoplo - майстор
Ако е сложена отметка за външен термостат (и той го няма ) на външната букса трябва да има сложен мост. :wink:
nelim - специалист
filmatoplo написа:
Ако е сложена отметка за външен термостат (и той го няма ) на външната букса трябва да има сложен мост. :wink:
Той ако е сложил параметър 76 и 53 като за външен термостат и отзад няма мост, камината се пали и след малко сама се гаси, защото мисли че стайния я гаси ;) И повече не се пали докато не сложиш мостчето - изпробвано е
filmatoplo - майстор
Никой ли няма въздушна камина Екоспар . :?
genaid_03 - напреднал
genaid_03 написа:
Моля колегите с алба 18kw да дадат и те мнение относно разход и съответно настройки. БЛАГОДАРЯ!!
:?:
dimoni69 - напреднал
pojarnikara написа:
Колко мм е отвора на minima 12 дето се слагат турбулатори?
Отгоре има ревизионен капак - отваряш и мериш ...
marin_ks - специалист
nelim написа:
marin_ks написа:
Здравейте колеги,
Аз съм поредния които си е купил пел камина ЕкоСпар 25 (с малкото прозорче,дето е като котел). Прочетох цялата тема и благодаря на всички за всичко написано и дадено като съвет. Безценно е. На този етап от 5 дни ползвам камината и има нужда от още доста настройка. Питането ми е за пар 51. Ясно е че градусите са *5. Но защо Не мога да го променям от дисплея, а всеки път трябва да влизам в настройки
С 9 С? (пар 76 е 1). За сега не съм си взел стаен термостат. Може ли да се удължи кабелчето с термоглавата до желаната стая? С какъв кабел и до колко метра.Мощността е на авто и модулира по темп на водата и изгорели газове. Така ми харчи по около 2 кг на ч. което си е множко за това топло време. А и няма да крия, че сега в стаята дето съм без термо глави темп е 26-27 при достигане на 62 гр на водата. Трябва ми нещо дето да каже на софта, че е топло и да не пали след като темп на водата падне на долния праг. Как да променя времето на продухване след загасване защото сега след като загасне духа по десетина мин та и отгоре? ( пар 56 е 65, но продължава да духа докато спадне на 45)!!!
Благодаря предварително!
На всички пожелавам дълго сиромашко лято и мека зима........ =D>
Сигурен ли си че пар76 ти е 1, а не 2 и колко ти е параметър 53 ?
Това да не може да пипаш стайната температура е типично за пар76 = 2 и пар53=0, защото тогава работи през буксата отзад за стаен термостат , следи си темперутарата на водата и не гледа тази на въздуха от вградената сонда с черен кабел
Параметър 76 е 1. В това съм сигурен а 53 е 20. Пар 51 ми беше 125 и след като от настройки го промених на 115 едва тогава ми разреши да го променям от таблото и от дистанционното. А знаеш ли защо духа толкова дълго след като угади след като падне под зададената в пар 56 темп? Благодаря предварително..... =D>
genaid_03 - напреднал
nokoniko написа:
genaid_03 написа:
foca написа:
Какво налягане подържате, какъв е минимума- инстслатора ми каза да е в диапазона 0,5-1 бар..?
Налягането на камината ми е същото. Имали начин разхода да падне?
има начин - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y
Колега, какъв ти е разхода с турболаторите?
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
nokoniko написа:
genaid_03 написа:

Налягането на камината ми е същото. Имали начин разхода да падне?
има начин - https://www.youtube.com/watch?v=JiQILyXzz0Y
Колега, какъв ти е разхода с турболаторите?
Средно 1,6 кг на час. Къща на 2 етажа 140 кв.м..... поддържам 25,5 градуса навсякъде. Има огромна разлика дали ще поддържаш 22-23 градуса или 25-26 градуса. Сигурен съм, че ако поддържам 23 градуса разхода значително ще падне.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: