• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 327
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genaid_03 - напреднал
С каква камина си, и ако може дай някои от основните параметри.
nokoniko - специалист
genaid_03 написа:
С каква камина си, и ако може дай някои от основните параметри.
Аурига с малкото прозорче. Пар. 10-14, 18-50, 24-115, 28-180. За разхода може да се говори много. Когато я запаля вечер за 5-6 часа разхода отива на 2-2,2кг. за час, но харча 12-13 килограма пелети. Когато работи през почивните дни по 12 часа разхода пада на 1,6-1,7. Пускал съм я да работи по 24 часа, като нощно време я оставям на 1/първа/степен и разхода ми е 1,2-1,3 кг. за час, но харча два чувала. Колкото по-дълго работи камината разхода пада, но количеството похарчени пелети се увеличава. :partyman: Законите на физиката трудно ще излъжем.
genaid_03 - напреднал
Благодаря за отговора
filmatoplo - майстор
То значи и по малката камина ще те стопли .
nokoniko - специалист
filmatoplo написа:
Взех по-голямата заради по-големия бункер.
nelim - специалист
nokoniko написа:
filmatoplo написа:

Колко побира реално Ауригата ?

То на Алба Б18 пише 22 ама реално събира 15кг (един чувал)
моята е с двата капака, един дето се вдига отгоре и един долу с уплътнение, вероятно заради него е паднал капацитета..
Колко събира АуригаБ с два капака?
nokoniko - специалист
nelim написа:
nokoniko написа:
filmatoplo написа:

Колко побира реално Ауригата ?

То на Алба Б18 пише 22 ама реално събира 15кг (един чувал)
моята е с двата капака, един дето се вдига отгоре и един долу с уплътнение, вероятно заради него е паднал капацитета..
Колко събира АуригаБ с два капака?
Не може да събере два чувала.....около 27кг.
Здравейте,
Отскоро съм с ecospar alba 18 kw и сега експериментирам. Жилището което отоплявам е 100 kв м.....с идеята да намаля разхода на пилети (опитвам се да постгна 15 кг за денонощие) ....според вас ако въведа настройките на minima 12kw дали ще се справя печката и дали ще се намали разхода. От това което четох разликата между двата модела е водната риза (Алба 35 л минимална 30 л)
genaid_03 - напреднал
Аз също съм със същата камина и се стремя към същото. За сега я докарвам до 1,3 1,4кг на час, но навън не е толкова студено. Колеги дайте мнение за намаляне на разхода :?
nokoniko - специалист
Kaloyan.kolev77 написа:
Здравейте,
Отскоро съм с ecospar alba 18 kw и сега експериментирам. Жилището което отоплявам е 100 kв м.....с идеята да намаля разхода на пилети (опитвам се да постгна 15 кг за денонощие) ....според вас ако въведа настройките на minima 12kw дали ще се справя печката и дали ще се намали разхода. От това което четох разликата между двата модела е водната риза (Алба 35 л минимална 30 л)
Ако постоянно гори 24 часа няма как с 15 кг. да изкараш. Това ти е около 0,6-0,7 кг. на час. Само на първа степен с настройките на minima пак няма как да стане. Зависи и каква температура гониш....
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 327

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: