Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Su-37 - специалист
0 процента. Аз заради бебето съм запалил. Съспенда после няма да ме вълнува. Засега намалих малко първата за да не достигне заданетата температура. С търсачката прочетох дискусии около изчакването, обаче такъв проблем не срещнах да дискутирате. Само флейм лос се споменава.
gnt69 - майстор
Щом като има бебе давай газ на горелката да не го простудим. Според мен когато ти е дало грешка фан ерор си бил с някакви малки проценти вентилатор. Пък като захладнее и започне да се пали системно и постоянно ако продължава с грешката викай инсталатора. :partyman:
filmatoplo - майстор
Имах същия проблем миналата година ,бях настроил % на 10 но не обърнах внимание дали върти вентилатора с тези 10 % ,ако не се е въртял ще даде грешка предполагам ,след това го дадох на нула и се оправи ,изглежда щом е на нула и вентилатора не се вътри - контролера не регистрира грешка . Вчера пусках една горелка Грейко % беше нула - така си го оставих .Направете тест на вентилатора с колко минимално % работи стабилно и толкова въведете .Контролера изглежда следи дали вентилатора се върти със скоростта на заданието ,ако му дадеш задание 10% и той не се върти - ще го отчете предполагам за грешка или повреда и ще спре подаване на пелети.
Стоян Петришки - специалист
Филме не съм сигурен че това което казваш е точно така. На мойта гоерлка вентилатора на суспенда е направен на 5% още при монтажа и и никога не е създавала такива проблеми. Възможно е да има друга причина
Su-37 - специалист
Снощи не му позволих да стигне до изчакване. Намалих мощност 1. Работи сигурно 4 часа със зареждане 1,3 секунди. Не мога да разбера колко пелети харчи. Съдейки по пламъка ще да е било около санитарния минимум. Беше леко рехав на моменти. Идващите от шнека пелети се различават по количество при зарежданията. Веднъж падат 10 грама, друг път 8, трети път 18 грама. Разбира се това е на око като гледам какво претичва през гофрето. Към 22:30 снощи отидох да го спра и гледам пише "гасене" без индикиране на грешка. Не съм задавал таймери, работи на автоматичен. Температура зададена на 61 градуса, моментна 56 и гаси, а преди това държеше 57-58. Идеи?
kalin72 - майстор
Температура зададена на 61 градуса, моментна 56 и гаси, а преди това държеше 57-58. Идеи?
Явно е достигнала температура 61 градуса, и е започнало гасене. Ти си я видял когато е паднала на 56 градуса.
bedamusa - специалист
Здравейте от снощи имам работеща система комбиниран котел + горелка на Грейко 30 кв., топля 2 етажа по 70 квадрата и за периода от 19 часа до 7 тази сутрин съм изгорил около 60-70 килограма сънчогледови пелети което според мен е доста. Въпроса ми е от къде да започна да чета и оглеждам за да съм наясно какво става. Това което виждам е няма паднали неизгорели пелети температурата на димните газове е около 150 градуса в средата на комина, не посмях да ровя из настройките за да споделя кое колко е сложено може би като уточнение БГВ-то си се подгряваше на ток защото не успях да обезвъздуша като хората и не тръгна топлото към него а съм монтирал PT100-то и реално не е въртяло към него. Обмислям да включа тази вечер, ако ми остане време комуникацията по RS232 и да гледам от там реално какво е сложено.
Горелката е настроена по това което виждам:
1. Температура на водата - 55 градуса.
2. Стаен термостат - 27 градуса.
3 Помпа отопление 43 градуса.
4. Помпа БГВ - 48 градуса.
Пиша тук защото са бая страниците, ако се наложи ще ги изчета всичките.
phantom_ - специалист
Къде е тая къща?Вън колко градуса е?Тоя разход е ъпсурден!С какъв котел си?
bedamusa - специалист
phantom_ написа:
Къде е тая къща?Вън колко градуса е?Тоя разход е ъпсурден!С какъв котел си?
Къщата е в Русенско и на вън беше 8-9 градуса а котела е на Грейко системата ми е стара гравитачна и нямам представа колко литра вода има.
phantom_ - специалист
И все пак не е толкова студено.А инсталацията ти има ли някаква изолация?Защото и аз бях така и макар и с изолация на тръбите, от котела водата тръгваше 60гр а на радиаторите идваше 50гр :lol:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: