0 процента. Аз заради бебето съм запалил. Съспенда после няма да ме вълнува. Засега намалих малко първата за да не достигне заданетата температура. С търсачката прочетох дискусии около изчакването, обаче такъв проблем не срещнах да дискутирате. Само флейм лос се споменава.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Su-37
- специалист
15662 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
Имах същия проблем миналата година ,бях настроил % на 10 но не обърнах внимание дали върти вентилатора с тези 10 % ,ако не се е въртял ще даде грешка предполагам ,след това го дадох на нула и се оправи ,изглежда щом е на нула и вентилатора не се вътри - контролера не регистрира грешка . Вчера пусках една горелка Грейко % беше нула - така си го оставих .Направете тест на вентилатора с колко минимално % работи стабилно и толкова въведете .Контролера изглежда следи дали вентилатора се върти със скоростта на заданието ,ако му дадеш задание 10% и той не се върти - ще го отчете предполагам за грешка или повреда и ще спре подаване на пелети.
Стоян Петришки
- специалист
Филме не съм сигурен че това което казваш е точно така. На мойта гоерлка вентилатора на суспенда е направен на 5% още при монтажа и и никога не е създавала такива проблеми. Възможно е да има друга причина
Su-37
- специалист
Снощи не му позволих да стигне до изчакване. Намалих мощност 1. Работи сигурно 4 часа със зареждане 1,3 секунди. Не мога да разбера колко пелети харчи. Съдейки по пламъка ще да е било около санитарния минимум. Беше леко рехав на моменти. Идващите от шнека пелети се различават по количество при зарежданията. Веднъж падат 10 грама, друг път 8, трети път 18 грама. Разбира се това е на око като гледам какво претичва през гофрето. Към 22:30 снощи отидох да го спра и гледам пише "гасене" без индикиране на грешка. Не съм задавал таймери, работи на автоматичен. Температура зададена на 61 градуса, моментна 56 и гаси, а преди това държеше 57-58. Идеи?
bedamusa
- специалист
Здравейте от снощи имам работеща система комбиниран котел + горелка на Грейко 30 кв., топля 2 етажа по 70 квадрата и за периода от 19 часа до 7 тази сутрин съм изгорил около 60-70 килограма сънчогледови пелети което според мен е доста. Въпроса ми е от къде да започна да чета и оглеждам за да съм наясно какво става. Това което виждам е няма паднали неизгорели пелети температурата на димните газове е около 150 градуса в средата на комина, не посмях да ровя из настройките за да споделя кое колко е сложено може би като уточнение БГВ-то си се подгряваше на ток защото не успях да обезвъздуша като хората и не тръгна топлото към него а съм монтирал PT100-то и реално не е въртяло към него. Обмислям да включа тази вечер, ако ми остане време комуникацията по RS232 и да гледам от там реално какво е сложено.
Горелката е настроена по това което виждам:
1. Температура на водата - 55 градуса.
2. Стаен термостат - 27 градуса.
3 Помпа отопление 43 градуса.
4. Помпа БГВ - 48 градуса.
Пиша тук защото са бая страниците, ако се наложи ще ги изчета всичките.
Горелката е настроена по това което виждам:
1. Температура на водата - 55 градуса.
2. Стаен термостат - 27 градуса.
3 Помпа отопление 43 градуса.
4. Помпа БГВ - 48 градуса.
Пиша тук защото са бая страниците, ако се наложи ще ги изчета всичките.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература