filmatoplo написа:Датчика се намира -като се погледне котела отзад се намира в десния горен ъгъл . Относно изолацията - моля завода да си вземе бележка и котела да бъде качествено изолиран по целия топлообменник .Моята дупка е отляво точно под тръбата за горещата вода.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
filmatoplo
- майстор
Да преди бяха там .
Rumen89
- специалист
Здравейте! Скоро ми монтираха Грейко РБ20 на котел Виадрус. Имам чугунените плочи който са монтирани за да се добави още един ход на котела. Температурана на изхода на комина при 68 градуса е 135 градуса. Дали са оптимални постигнатите резулати. Някой проверявал ли е на пелетен котел температурата на изхода на котела при работа на максимална мощност каква е темературата при 70-75 градуса на водата.
filmatoplo
- майстор
Виадрус вади по големи градуси на изхода ,още малко тунинг сваля още температурата ,зависи и от големината на топлообменника поне над 6 глидера .
filmatoplo
- майстор

m.eit
- специалист
gnt69 написа:kuuuuuul написа:Открих гоКъде ги намерихте тези дупки за датчици. Моя Грейко е на 2 години и мисля че има само една дупка под изхода за горещата вода. Да малко е широка гилзата но съм и заврял един дюбел да уплътни. Ще може ли някой да снима че ми стана интересно имам ли втора гилза или съм само с една. По снимката на колегата не мога да се ориентирам къде е. Не че ми трябва втора щото имам само един сензор ама ей тъй да си знам.на истина е добре скрит.Довечера ще се опитам да снимам при колега да видите къде е монтиран от специалиста с над 30г стаж(по негови думи) дистрибутор на Грейко:lol:Вижда се и качеството на изолацията,това ми напомня на онзи специалист с бойлерите от неръждавейка при които е още по зле въпреки високата цена(той господ май си го наказа)
Направо не е за вярване,поне две три години се продават и монтират Грейко комплекти(горелка +котел) и голяма част специалистите дето
подписват гаранциите не знаят къде се монтира най–важният датчик за работата на системата,та какво остава за монтажниците ! (И те гарантират на производителя че всичко е изпълнено по правилата)

Не можех да си представя че производителя не е

Докато пиша са ме изпреварили ,има го в инструкцията!

Последна промяна от m.eit на вт окт 03, 2017 10:11 pm, променено общо 1 път.
Rumen89
- специалист
filmatoplo написа:Виадрус вади по големи градуси на изхода ,още малко тунинг сваля още температурата ,зависи и от големината на топлообменника поне над 6 глидера .8 или 9 глидера мисля, че са. Четох, че се слага една вертикална от първата плоча мисля да монтирам още една ламарина. Каква температура трябва бъде фактор за добро кпд?
Kondor1
- специалист
m.eit написа: Не можех да си представя че производителя не еТи не си си представил и си го търсил. За жалост много от монтажниците не само, че не го търсят, а и са напълно уверени, че "става" да го закачиш къде да е до някоя тръба. Важното е да се отбие номера по най-бързия начин. Но вината е и от другата страна. Като пусках моята горелка се опитах да чета инструкцията. Прегледах я уж цялата, търсих нещо от типа "При първо пускане направете непременно ей това: 1,2,3", обаче така и не намерих. Инструкцията им е писана на принципа "ако прочетеш абсолютно всичко, ще откриеш всичко, което е важно", но покрай важните неща са написани и доста очевидни дреболии. Така че и за тоя датчик със сигурност е можело да направят някаква рисунка на втора страница с надпис "ВНИМАНИЕ - поставете термодатчика точно ТУК" и картинка със стрелка.предвидил място за термодатчика и така го открих!
gnt69
- майстор
m.eit написа: Направо не е за вярване,поне две три години се продават и монтират Грейко комплекти(горелка +котел) и голяма част специалистите детоНедей слага под един знаменател всички майстори и инсталатори. Дайте му името на тоя инсталатор който не знае къде се слага датчика, да го порицаем публично и да знаят колегите които сега закупуват съоръжение да го заобикалят отдалече.
подписват гаранциите не знаят къде се монтира най–важният датчик за работата на системата,та какво остава за монтажниците ! (И те гарантират на производителя че всичко е изпълнено по правилата)![]()

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература