хехе дано ще се види като настъпи хехе
а този филтър ако го отвъртя дето е странично под дебитомера няма ли да загубя течност
ако реша да поизчистя малко

Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stevebradata
- специалист
84 мнения в "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY"
filmatoplo
- майстор
Ако идват монтажниците или ти -при спряна помпа спри крана под филтъра и този на дебитомера , развий тогава филтъра .100 грама течност може да текне .След това по обратния път , ако е необходимо обезвъздушете и долейте течност .Предполагам че сте напълнили системата с ръчна помпа тоест системата няма връска с водопровода и при нужда на доливане само майсторите биха ти доляли или имаш начин.
stevebradata
- специалист
ми температурата на колектора респективно на бойлера
filmatoplo ммм да системата няма нищо общо водопровода и се пълни ръчно с помпа
така или иначе тези ще ги докарам скоро или доброволно или на сила да си оправят теча и ще долея то и налягането на системата ми падна от 2 на 1,5 бара 
filmatoplo ммм да системата няма нищо общо водопровода и се пълни ръчно с помпа
2v6
- майстор
stevebradata написа:ми температурата на колектора респективно на бойлераИли температурата на бойлера, респективно на панела
Като намалиш дебита се повишава температурата на изход на панела, но се намалява температурата на вход
Температурата в бойлера зависи от още 5-6 неща
Едно от основните е колко е била сутринта
stevebradata
- специалист
хехе да аз ти казвам в момента в които съм погледнал систамата не знам колко е била температурата стартовата
но от както намалих дебита се увеличи телпературата на колектора и на бойлера 
filmatoplo
- майстор
И аз имам стари системи без дебитомери и не са нагласени точно - сутрин се осеща по това че помпата по често спира и тръгва заради по големия дебит .Като е точен дебита налаля импулсите .
2v6
- майстор
stevebradata написа:хехе да аз ти казвам в момента в които съм погледнал систамата не знам колко е била температурата стартоватано от както намалих дебита се увеличи телпературата на колектора и на бойлера
Както казват шопите: "Те такова животно нема
По слабия дебит няма начин да загрее по-силно бойлера
Температурата на изход на колектора пряко зависи от температурата на бойлера и дебита. Нормално е да е по-висока при топъл бойлер или слаб дебит.
При увеличаване на температурата на изход от колектора се увеличават топлинните загуби в тръбата от колектора до бойлера - в бойлера влиза по-малко топлина
Въпроса е как преценяваш загряването - от колко на колко се повишава температурата в бойлера примерно от 11 до 12 часа
Но най-важното условие е силата слънцето
А къде ти е датчика на бойлера?
stevebradata
- специалист
ми датчика на бойлера е на специално оставен отвор за това над входовете на серпентината а колкото до температурата да прав си ако на колектора ми е 65 градуса долу в серпентината ми е около 60 и 62 градуса това го виждам на термометрите на вентилите дето са ми ги монтирали на входящата и на изходящата ако на входящата търба ми е 62 на изходящата е 60 горе долу около 5 градуса имам загуби от всичко
поне така показват датчиците а колко са верни хехе никои не знае 
2v6
- майстор
stevebradata написа:ми датчика на бойлера е на специално оставен отвор за това над входовете на серпентината а колкото до температурата да прав си ако на колектора ми е 65 градуса долу в серпентината ми е около 60 и 62 градуса това го виждам на термометрите на вентилите дето са ми ги монтирали на входящата и на изходящата ако на входящата търба ми е 62 на изходящата е 60 горе долу около 5 градуса имам загуби от всичкоАко бяха верни тези температури (65 градуса на изход на колектора, 62 вход на серпентината, 60 изход) значи на вход на колектора имаш около 57поне така показват датчиците а колко са верни хехе никои не знае
При такива измервания загубите са 3+3=6 градуса, печалбата 2 градуса
Или с други думи от общата топлина произведена от колекторите в бойлера влизат 25%
Термометрите на серпентината в суха сонда ли са?
Тема "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература