• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mityom - специалист
днес пак правих проби и за пореден път установих, че горелката ми връща топли газове към шнека за пелети и дори пуши от отвора за трабата ,горелката не е монтирана на котела но липсата на тяга едва ли е причината дайте идея горелката е копие на ferroli sun p7с разликата,че диаметъра на трабата е 110мм
ivan-avto - специалист
mityom написа:
днес пак правих проби и за пореден път установих, че горелката ми връща топли газове към шнека за пелети и дори пуши от отвора за трабата ,горелката не е монтирана на котела но липсата на тяга едва ли е причината дайте идея горелката е копие на ferroli sun p7с разликата,че диаметъра на трабата е 110мм
привет
и аз го имам този проблем и като оплатних добре тръбата спря . пробваи я на котле ще промени работата моята самоделка не работи добре като не е на котела като си направих котела почна да работи по добре
joro39 - специалист
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (84.41 KиБ) Видяна 3631 пъти
Прикачен файл:
6.jpg
6.jpg (81.31 KиБ) Видяна 3631 пъти
почна са пак.

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (81.31 KиБ) Видяна 3631 пъти
mityom - специалист
Колега колко е ф на тръбата моята е 110 и ми се струва чер заради това ми връща през захранващата тръба а понякога и се запушва с пелети защото има 2 см от отвоера който падат до решетката.Ще кача и снимки по-късно. Захранващата с пелети е ф50.
joro39 - специалист
ф 100 вътрешния размер външната тръба, я нямам още, за пушенето нека знаещите да кажат но съм чел за така наречената хермитизациа при свързване със шнека.
Прикачен файл:
2014-01-10-918.jpg
2014-01-10-918.jpg (85.66 KиБ) Видяна 3555 пъти
дайте предложения как да си направя шнек.
Последна промяна от joro39 на съб яну 11, 2014 10:29 pm, променено общо 2 пъти.
Radoslaw - специалист
joro39 написа:
ф 100 вътрешния размер външната тръба, я нямам още, за пушенето нека знаещите да кажат но съм чел за така наречената хермитизациа при свълзване със снека.
Прикачен файл:
2014-01-10-918.jpg

Шнековете се продават готови,само че ги дават на 6 метра,няма смисъл. Избираш си диаметър и се заварява вала.За предпочитане от CrNi stomana.Скоро ще се опитам да излея шнек от чугун излиза най евтино ,пък и е най практично.Просто този който пробвах на универсалната горелка за 2 месеца не беше мръднал ,дори не се беше зацапал,А го пробвах с Донбаски въглища.До месец се надявам да го направя.
m.lukanov1951 - специалист
joro39 написа:
ф 100 вътрешния размер външната тръба, я нямам още, за пушенето нека знаещите да кажат но съм чел за така наречената хермитизациа при свълзване със снека.
Прикачен файл:
2014-01-10-918.jpg
Напиши в гугъл, Разчет развертки витки шнека има перфектен калкулатор,само попълваш размерите,които искаш и си готов.
krazz - специалист
mityom написа:
Здр. друже,
Има не много варианти! Или комина не тегли или в топлообменника са се отложили много отпадъчни фракции!!!
joro39 - специалист
Прикачен файл:
2014-01-11-919.jpg
малко развитие намерих си шнек и събрах горелката, утре са надявам за я запаля.
m.lukanov1951 - специалист
joro39 написа:
Прикачен файл:
2014-01-11-919.jpg
малко развитие намерих си шнек и събрах горелката, утре са надявам за я запаля.
joro39,много ми харесва ентусиазма, с който се хвърляш в желанието да направиш нещо прогресивно, НО;ако можеш обясни каква е тази безполезна конструкция на базата на гравитационната горелка :? ,извинявам се за забележката,но показваш нещо без да обясниш за какво става дума!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: