• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Galy - специалист
Вчера пуснах системата сутринта към 10. Вечерта исках да работя нещо по апартамента та да ми е топло... Направих конвекторите в целия апартамент 21 градуса. Дистанционното на климатика 19. В апартамента беше 8 градуса когато стартирах. Качвам се вечерта към 6... Навсякъде 18 - 18.5. Видя ми се не нормално. Започнах да наблюдавам и разбрах, че климатика се дефросва много често. Тъкмо нагнети горещ фреон в топлообменика...започне да ми пари на ръката...10 минутки и айде...започва да се чувя нещо да румоли по тръбите и в топлообменика. Първия път излязох вън, светнах...питата беше абсолютно чиста...климатика беше спрял. Перката включи и като се вдигна една мъгла наоколо...Втория път излязох по-бързо на покрива. Питата беше съвсем леко заскрежила..почти не може да се забележи....и климатика на дефрос. Добре де, от какво заскрежава? На вън имаше съвсем лека мъгла...съвсем лека. Температурата беше 0 градуса. При първите изпитания на термопомпата си направи 24 градуса в целия апартамент при зададени 19 на дистанционното. Вчера не. След малко ще отида да видя какво се е случило. Оставих го на 20 на дистанционното, но при толкова чести дефрости...едва ли се е случило нещо различно, освен да ми вдигне сметката за тока. И когато започне да размръзява стои така поне 7-8-10 минути :(
ivan_v - специалист
Дали няма да се разредят малко дефростите ако се имитира по-висока външна температура? Например с добавяне на резистор ( паралелно) на датчика за външна температура. Предполагам за начало нещо от сорта на 40 К ома например.
kuuuuuul - майстор
И на моя Дайкин забелязвам също че често прави дефрост :-D
Galy - специалист
Попринцип нямам против ;) Да прави каквото си иска ама да топли
naughty - специалист
ivan_v написа:
Дали няма да се разредят малко дефростите ако се имитира по-висока външна температура? Например с добавяне на резистор ( паралелно) на датчика за външна температура. Предполагам за начало нещо от сорта на 40 К ома например.
Не. Изпробвано. Алгоритъма за дефрост основно разчита на термистора на външния топлообменник. Външната т влияе малко.

Разгледай:

http://dl.dropbox.com/u/18771283/Daikin ... G%2044.pdf
filmatoplo - майстор
Идеята ми може да е глупава -не може ли с някакъв термостат да се настрои така че да дефростира само при външна температура под нулата или под определена плюсова , по принцип под каква температура вече е фатално без дефрост. :? То май това си го има заводско :? :) .
kuuuuuul - майстор
То заскрежаването не зависи от тем. а от влажноста на въздуха, на -20гр изобщо не заскрежава и може да си работи постоянно :? Някой специалист да каже.

П.С. Писали сме едновременно.
Последна промяна от kuuuuuul на съб дек 03, 2011 11:35 am, променено общо 1 път.
Galy - специалист
naughty написа:
Дайкините куцат откъм дефрост
naughty, ти това с изолирбана пробвал ли си го?
naughty - специалист
Galy написа:
naughty написа:
Дайкините куцат откъм дефрост
naughty, ти това с изолирбана пробвал ли си го?
не съм, виж в моята тема. един колега ме разколеба и се отказах. но гарантирано ще намали дефростите.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Термопомпа "Дъжда никога не спира полета на птиците"!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: