Вчера пуснах системата сутринта към 10. Вечерта исках да работя нещо по апартамента та да ми е топло... Направих конвекторите в целия апартамент 21 градуса. Дистанционното на климатика 19. В апартамента беше 8 градуса когато стартирах. Качвам се вечерта към 6... Навсякъде 18 - 18.5. Видя ми се не нормално. Започнах да наблюдавам и разбрах, че климатика се дефросва много често. Тъкмо нагнети горещ фреон в топлообменика...започне да ми пари на ръката...10 минутки и айде...започва да се чувя нещо да румоли по тръбите и в топлообменика. Първия път излязох вън, светнах...питата беше абсолютно чиста...климатика беше спрял. Перката включи и като се вдигна една мъгла наоколо...Втория път излязох по-бързо на покрива. Питата беше съвсем леко заскрежила..почти не може да се забележи....и климатика на дефрос. Добре де, от какво заскрежава? На вън имаше съвсем лека мъгла...съвсем лека. Температурата беше 0 градуса. При първите изпитания на термопомпата си направи 24 градуса в целия апартамент при зададени 19 на дистанционното. Вчера не. След малко ще отида да видя какво се е случило. Оставих го на 20 на дистанционното, но при толкова чести дефрости...едва ли се е случило нещо различно, освен да ми вдигне сметката за тока. И когато започне да размръзява стои така поне 7-8-10 минути