Съгласен съм. Ако човек знае какво прави, но не всеки знае. Но имам клиенти след мен веднага започват да въртят клапата на въздуха и да донастройват
. Желанието на производителя е настройките да се правят наистина от човек, който знае. Затова знаещите ги дообучават и оторизират, а за да е по-ситно ситото - искат и протокол от газанализатор, не че този, който прави настройките с газанализатора не може достатъчно сполучливо да ги направи и "на око".
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
5332 мнения в "Котел на пелети?"
syncho
- майстор
Именно точно моята гледна точка... Реално след всеки клиента най-вероятно ще си "донастрое" котлето
От такива изисквания има смисъл ако се заключат настройките и да не може да се пипа след това. Това, че са направени с газ анализатор настройките не означава, че след това клиента няма да смени я гориво я настройки... ти не правиш реално разпечатка на настройките след това и няма как да докажеш, че не си ги правил ти... някак си безсмислено ми се вижда това изискване.
filmatoplo
- майстор
То да не е реклама , ама бях при 1 пелетен котел на който настройките на много параметри бяха залепени на капака като таблица ,техника след 1 година само ги свери да не са нещо разтроени и това е
от настройките само познах знака за въглероден окис -менюто беше на немски , пък бяха над 30 .
LazarGanev
- "Велик майстор"
Всеки може да си сипе захар в резервоара на колата
. Производителят иска до него да стигне доказателтво, че всяка горелка и котел са били настроени правилно при пуска. Всеки може да си сменя пелетите, но ако почувства разлика (което е малко вероятно, защото разликите са почти неуловими), винаги може да се върне на пелетите с които са правени настройките. Винаги може да поиска и повторни настройки. Като казвам, че разликите са почти неуловими, имам предвид разликите в настройките на пелети от един и същи клас, но от различни производители. Притежателите на горелки примерно нямат голям избор - те могат да горят само пелети клас А, които трябва да имат сходни качества. Няма широк диапазон за мърдане. Ако различните партиди на един производител имат голяма разлика - какво значи - че той не спазва стандартите и лъже клиентите. Сериозните производители си произвеждат пелети от различен клас, малките производители произвеждат каквито се получат
, но това не значи, че трябва да се продават само като клас А - на най-високата цена 
buritoo
- напреднал
При закупуване на бойлер или пералня, съдомиялна и др. монтажа и заверяването на гаранцията се прави от оторизиран сервиз, като в повечето случаи труда се заплаща отделно. Препоръчително е пелетите да се вземат наведнъж, тогава отпада притеснението за настройките. За вас не знам, но аз до сега колкото и да съм се мъчил да настроя горелка на око, когато направя замерване след това кислорода винаги ми е в повече, а той води до повече загуби
filmatoplo
- майстор
За всички газанализаторчици еднакви ли са параметрите които ще гледат и настройват -
Едва ли в Айтос и София еднакво разбират
.
LazarGanev
- "Велик майстор"
filmatoplo написа: бях при 1 пелетен котел на който настройките на много параметри бяха залепени на капака като таблица ,Тази таблица, независимо дали е залепена на котела или е в книжката на котела би трябвало да се чете еднакво от всеки техник
syncho
- майстор
Добре де то в крайна сметка за потребителя не остава много много място да бърка където му е работата и където не. Нали точно за това си има меню за техника и меню за потребителя. От там нататък всеки си носи отговорност дали ще даде паролата за заключеното меню на клиента...
LazarGanev
- "Велик майстор"
Не, то изобщо не му е работа на потребителя да бърка, защото само може да влоши настройките.
Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература