• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Съгласен съм. Ако човек знае какво прави, но не всеки знае. Но имам клиенти след мен веднага започват да въртят клапата на въздуха и да донастройват :) . Желанието на производителя е настройките да се правят наистина от човек, който знае. Затова знаещите ги дообучават и оторизират, а за да е по-ситно ситото - искат и протокол от газанализатор, не че този, който прави настройките с газанализатора не може достатъчно сполучливо да ги направи и "на око".
syncho - майстор
Именно точно моята гледна точка... Реално след всеки клиента най-вероятно ще си "донастрое" котлето :) От такива изисквания има смисъл ако се заключат настройките и да не може да се пипа след това. Това, че са направени с газ анализатор настройките не означава, че след това клиента няма да смени я гориво я настройки... ти не правиш реално разпечатка на настройките след това и няма как да докажеш, че не си ги правил ти... някак си безсмислено ми се вижда това изискване.
filmatoplo - майстор
То да не е реклама , ама бях при 1 пелетен котел на който настройките на много параметри бяха залепени на капака като таблица ,техника след 1 година само ги свери да не са нещо разтроени и това е :wink: от настройките само познах знака за въглероден окис -менюто беше на немски , пък бяха над 30 .
Всеки може да си сипе захар в резервоара на колата :) . Производителят иска до него да стигне доказателтво, че всяка горелка и котел са били настроени правилно при пуска. Всеки може да си сменя пелетите, но ако почувства разлика (което е малко вероятно, защото разликите са почти неуловими), винаги може да се върне на пелетите с които са правени настройките. Винаги може да поиска и повторни настройки. Като казвам, че разликите са почти неуловими, имам предвид разликите в настройките на пелети от един и същи клас, но от различни производители. Притежателите на горелки примерно нямат голям избор - те могат да горят само пелети клас А, които трябва да имат сходни качества. Няма широк диапазон за мърдане. Ако различните партиди на един производител имат голяма разлика - какво значи - че той не спазва стандартите и лъже клиентите. Сериозните производители си произвеждат пелети от различен клас, малките производители произвеждат каквито се получат :), но това не значи, че трябва да се продават само като клас А - на най-високата цена :)
buritoo - напреднал
При закупуване на бойлер или пералня, съдомиялна и др. монтажа и заверяването на гаранцията се прави от оторизиран сервиз, като в повечето случаи труда се заплаща отделно. Препоръчително е пелетите да се вземат наведнъж, тогава отпада притеснението за настройките. За вас не знам, но аз до сега колкото и да съм се мъчил да настроя горелка на око, когато направя замерване след това кислорода винаги ми е в повече, а той води до повече загуби
filmatoplo - майстор
За всички газанализаторчици еднакви ли са параметрите които ще гледат и настройват - :? Едва ли в Айтос и София еднакво разбират :wink: .
filmatoplo написа:
бях при 1 пелетен котел на който настройките на много параметри бяха залепени на капака като таблица ,
Тази таблица, независимо дали е залепена на котела или е в книжката на котела би трябвало да се чете еднакво от всеки техник :)
syncho - майстор
Добре де то в крайна сметка за потребителя не остава много много място да бърка където му е работата и където не. Нали точно за това си има меню за техника и меню за потребителя. От там нататък всеки си носи отговорност дали ще даде паролата за заключеното меню на клиента...
Не, то изобщо не му е работа на потребителя да бърка, защото само може да влоши настройките.
syncho - майстор
Именно точно това имам в предвид.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: